Ιστορίες: Ελληνοτουρκικά από το Α έως το Ω

Απόψε τα μεσάνυχτα στον ΣΚΑΙ

Μια μεγάλη έρευνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις παρουσιάζουν οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» στον ΣΚΑΙ με τον Αλέξη Παπαχελά, τη Σία Κοσιώνη, τον ΠαύλοΤσίμα και τον Τάσο Τέλλογλου, την Τρίτη 30 Μαΐου στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Ο Αλέξης Παπαχελάς συζητάει με τρεις ανθρώπους που χειρίστηκαν τους καυτούς φακέλους των ελληνοτουρκικών τα τελευταία

40 χρόνια, τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ Παύλο Αποστολίδη, τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη και τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Άγγελο Συρίγο, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο, ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία. Πόσο κοντά φτάσαμε τα χρόνια των διερευνητικών επαφών σε λύση για την αιγιαλίτιδα ζώνη και την υφαλοκρηπίδα; Τι θα κέρδιζε και τι θα έχανε η Ελλάδα εάν προσέφευγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Και πόσο στα αλήθεια κινδυνεύει η χώρα μας από την Τουρκική προκλητικότητα;

Στην εκπομπή μιλούν ακόμη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και ο Αντιπτέραρχος Ε.Α. Βασίλης Βρεττός, που κάνουν μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας των ελληνοτουρκικών κι εξηγούν το σύνθετο πλέγμα των νομικών και πολιτικών όρων που διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

«Ιστορίες», τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

The post Ιστορίες: Ελληνοτουρκικά από το Α έως το Ω appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα