Η φιλανδική αστυνομία κατέσχεσε το λάπτοπ «Γουίνι το Αρκουδάκι» 9χρονου κοριτσιού για πειρατεία

Είναι άγνωστο πόσο μακριά θα φτάσει ο πόλεμος που μαίνεται κατά της διαδικτυακής πειρατείας, αλλά η κατάσχεση του λάπτοπ ενός 9χρονου κοριτσιού στη Φιλανδία από την αστυνομία που εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας είναι ένα περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο.

Η εταιρεία κατά της πειρατείας στη χώρα CIAPC είχε εντοπίσει ότι χρήστης του διαδικτύου από τη συγκεκριμένη διεύθυνση είχε κατεβάσει παράνομα από το διαδίκτυο υλικό που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα το TorrentFreak,

η εταιρεία στη συνέχεια απαίτησε από την οικογένεια να καταβάλλει 600 ευρώ ως εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η οικογένεια αρνήθηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίσκεψη της αστυνομίας προχθές. Οι αστυνομικοί είχαν ένταλμα να ψάξουν το σπίτι για αποδείξεις! Ο πατέρας που δεν έχει καμία επαγγελματική σχέση με το διαδίκτυο, ήταν ένοχος μόνο για το γεγονός ότι η 9χρονη κόρη του έχει αδυναμία στην ποπ μουσική και συγκεκριμένα στην τραγουδίστρια Chisu, της οποίας είχε προσπαθήσει, ανεπιτυχώς μάλιστα, να κατεβάσει ένα άλμπουμ ψάχνοντας στο Google στην αρχή και στο Pirate Bay μετά.

Η αστυνομία ολοκληρώνοντας την έρευνα του σπιτιού, κατέσχεσε το «όπλο» της μικρής που δεν ήταν άλλο από ένα λάπτοπ διακοσμημένο με αυτοκόλλητα του «Γουίνι το Αρκουδάκι».

«Θα ήταν πιο εύκολο για σας αν είχατε πληρώσει την αποζημίωση» είπαν οι αστυνομικοί στην έκπληκτη και αγανακτισμένη οικογένεια.

Προς τιμήν της η τραγουδίστρια Chisu καταδίκασε την ενέργεια της αστυνομίας και ζήτησε συγγνώμη από το κοριτσάκι και όλους τους 9χρονους θαυμαστές της, παραπέμποντας τους στο Spotify όπου μπορούν να ακούσουν δωρεάν τα άλμπουμ της.

Keywords
Τυχαία Θέματα