Η αποθέωση των δημοσίων σχέσεων

Προσπάθεια περιορισμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος σε ΒΗΜΑ – ΝΕΑ

Ένας απο τους όρους στις συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι του πρώην ΔΟΛ και νυν «Alter ego» αφορά την απουσία κάθε προστασίας ή συνδρομής του εκδότη και της εταιρίας στις περιπτώσεις των δημοσιογράφων που δέχονται μηνύσεις ή αγωγές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό που οδηγεί στην απονέκρωση της δημοσιογραφίας

και στην αποθέωση των δημοσίων σχέσεων! Είναι αυτονόητο ότι αν περάσει ένας τέτοιος όρος οι δημοσιογράφοι θα προτιμήσουν την ασφάλεια της αναδημοσίευσης δελτίων Τύπου, από το ρεπορτάζ, την έρευνα ή την κριτική που θα τους εκθέτει σε κίνδυνο!

Αναμφισβήτητα στους άμεσα θιγόμενους είναι ο Γιώργος Παπαχρήστος των «ΝΕΩΝ»… που αποτελεί και την πιο χαρακτηριστική περίπτωση μεταξύ των δημοσιογράφων του συγκροτήματος, αφού την τελευταια διετία λόγω των σκληρών και επιθετικών ρεπορτάζ του για την κυβερνηση – ανεξάρτητα απο την έκβαση των υποθέσεων, έχει δεχθεί δεκάδες εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές! Ακόμη και εχθες στη στήλη του φιλοξενούσε εξώδικο της προέδρου του Νοσοκομείου Σύρου!

Μοιραία όμως αναρωτιέται κανείς – επαναλαμβάνοντας ανεξάρτητα από την έκβαση αυτών των υποθέσεων, αν αυτό δεν είναι μορφή λογοκρισίας, τότε τι είναι;

The post Η αποθέωση των δημοσίων σχέσεων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα