Γυναίκες από όλο τον κόσμο διαδηλώνουν κατά του Τραμπ

Στους δρόμους βγαίνουν χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαδηλώνοντας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής βίας και υπέρ των δικαιωμάτων τους.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο γυναίκες, αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που οργανώνονται μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ με κεντρικό «πυρήνα» την Ουάσινγκτον. Έχει δημιουργηθεί, μάλιστα, ειδικό hashtag #WomensMarch.

Νωρίτερα, ο ίδος ο Τραμπ

με μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «μια φανταστική ημέρα στην Ουάσινγκτον» και ευχαρίστησε το κανάλι Fox News για τα κολακευτικά σχόλιά του για τη χθεσινή ομιλία του.

Την αρχή έκανε το Σίδνεϊ στην Αυστραλία όπου στους δρόμους του συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ. Παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Νέα Ζηλανδία και στην Ιαπωνία.

Φορώντας ροζ σκουφάκια, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν από το πρωί στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βιέννη, τη Γενεύη και το Άμστερνταμ.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και των οργανωτών. Στη Γενεύη συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Στην Αφρική, εκατοντάδες ήταν οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν στο Καρούρα Φόρεστ του Ναϊρόμπι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη από μέλη της Κίνησης Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Σε πανό που ανήρτησαν, αναγραφόταν «Όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού και του κέρδους».

Η πρόσκληση που απηύθυνε μέσω του Facebook μια γιαγιά από τη Χαβάη βρήκε ανταπόκριση καθώς πυροδότησε ένα παγκόσμιο κίνημα: Σε όλον τον κόσμο οργανώνονται τουλάχιστον 600 πορείες γυναικών ως απάντηση για την εκλογή του Τραμπ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές της κεντρικής πορείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους στις μεγάλες πρωτεύουσες, από το Λονδίνο μέχρι το Νέο Δελχί και από το Μακάο μέχρι το Μεξικό και τη Μαδαγασκάρη.
Πηγή in.gr

The post Γυναίκες από όλο τον κόσμο διαδηλώνουν κατά του Τραμπ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα