Γ. Καμίνης: Να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις αλλαγές χρήσεων γης σε Πλάκα και Εξάρχεια

Την απόσυρση διατάξεων που αφορούν τις επιχειρούμενες αλλαγές στις χρήσεις γης στην Πλάκα και τα Εξάρχεια και περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης με επιστολή που απέστειλε προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο

Ταγαρά.

Στην επιστολή του, ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση στο ευπαθές νομοθετικό πλαίσιο των χρήσεων γης στις εν λόγω περιοχές της Αθήνας δεν νοείται να επιχειρείται χωρίς σοβαρή προετοιμασία και προηγούμενη συνεννόηση με τον δήμο Αθηναίων», καθώς, όπως σημειώνει, τέτοιου είδους τροποποιήσεις έχουν «μείζονα σημασία όχι μόνο για το παραδοσιακό σύνολο της Πλάκας, αλλά και για ολόκληρο το Ιστορικό και Εμπορικό κέντρο της Αθήνας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει τον κίνδυνο αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων και σημειώνει ότι αυτές «δεν συμβιβάζονται με καμία έννοια δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Καμίνης προειδοποιεί ότι ο δήμος Αθηναίων «δεν πρόκειται να ανεχθεί τον αιφνιδιασμό που ανατρέπει εν μια νυκτί θεμελιώδεις αρχές του ειδικού καθεστώτος προστασίας στην Πλάκα» και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ να αποσύρει αμέσως τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις από το νομοσχέδιο.

The post Γ. Καμίνης: Να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις αλλαγές χρήσεων γης σε Πλάκα και Εξάρχεια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα