Εύη Χριστοφιλοπούλου: Παράλογη η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ

«Λαϊκισμός η κατάργηση της διαγωγής…»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου στον Υπουργό Παιδείας για την απόφασή του να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και συγκεκριμένα στις Σχολές υψηλής ζήτησης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση:
• Πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και τόσο μεγάλη κατακραυγή διότι η φετινή

απόφαση μείωσης των εισακτέων ήταν αιφνιδιαστική και εντελώς παράλογη.
Μειώνετε τους εισακτέους στις Σχολές υψηλής ζήτησης αλλά τους αυξάνετε σε Σχολές όπου υπάρχουν υποχρεωτικά εργαστήρια. Είναι σαφές ότι δεν λάβατε υπόψη τις υποδομές και τις προτάσεις των Ιδρυμάτων ούτε αποφασίσατε με γνώμονα την ποιότητα της εκπαίδευσης».
• Να αναθεωρήσετε την Απόφασή σας κ. Υπουργέ.
• Στις 2/2 δηλώνατε στο ΑΠΕ ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση εισακτέων και 1,5 μήνα μετά αναιρέσατε τον εαυτό σας.
• Προτείνω ο καθορισμός των εισακτέων να γίνεται από τα ίδια τα Ιδρύματα για να σταματήσει επιτέλους το «ράβε-ξήλωνε» και το σύστημα να γίνει περισσότερο ορθολογικό. Το Υπουργείο να έχει τη δυνατότητα να παρέμβει μόνο σε ποσοστό ±10%.

Για την επικείμενη κατάργηση της διαγωγής στα σχολεία
• Αντιμετωπίζετε όλα τα θέματα της Παιδείας εμβαλωματικά, ανορθολογικά, με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διάλογο και αποφασίζετε κατά το δοκούν και όπως σας συμφέρει.
• Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανερμάτιστης πολιτικής σας είναι και η επιδιωκόμενη κατάργηση της διαγωγής. Εμείς που καταργήσαμε τους Επιθεωρητές σας λέμε ότι η διαγωγή δεν είναι θέμα. Ευκαιρία να λαϊκίσετε.
• Μας λέτε θεωρίες περί κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων ενώ πετάξατε στα σκουπίδια τη δική μας μεταρρύθμιση που ήταν αποτέλεσμα ευρύτατης συναίνεσης.

The post Εύη Χριστοφιλοπούλου: Παράλογη η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα