Εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Απάντηση του εκπροσώπου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά

Ακυρώνεται η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και ορισμένων ΜΜΕ να δημιουργήσουν εντυπώσεις με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών… Και να μεταφέρουν παραποιημένες δηλώσεις του αρμόδιου ευρωπαίου επίτροπου Γκίντερ Έτινγκερ για παραβίαση των αρχών της ελευθερίας ή για την αρμοδιότητα περί του αριθμού των καναλιών που αδειοδοτούνται.

Εχθές ο γερμανός επίτροπος ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα των ελληνικών αρχών ο αριθμός των καναλιών που θα αδειοδοτηθεί… Ενώ σήμερα ο εκπρόσωπος

της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου Έτιγκερ για τη διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών ότι είναι αποδέκτης ενστάσεων και παραπόνων σχετικά με την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα ξεκαθάρισε, «Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε επί παραπόνων, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που καλύπτεται από πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Επαναλαμβάνω, αν και η θέση μας επί του θέματος είναι γνωστή, ότι υπάρχουν δυο διακριτές διαδικασίες. Η πρώτη αφορά στην αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών για παροχή περιεχομένου και επ’ αυτού, δεν υπάρχει εναρμονισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλαίσιο. Συνεπώς, τα κ-μ είναι ελεύθερα να καθορίζουν το καθεστώς των αδειών σύμφωνα με τις εσωτερικές τους διαδικασίες και υπό την προϋπόθεση σεβασμού των αρχών που θέτουν οι Συνθήκες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών – και αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Oettinger. Η δεύτερη διαδικασία αφορά στην αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και επί του θέματος αυτού ο Επίτροπος Oettinger βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και η επικοινωνία αυτή συνεχίζεται».

The post Εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα