Εκατέρωθεν «πυρά» Αλεξιάδη – Γεωργιάδη στο «Ακραίως» για πλεόνασμα και διαπραγμάτευση

…και εμφάνιση Όλγας Τρέμη

Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη διαπραγμάτευση αλλά και για τα πλεονάσματα, στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή.

«Για να κλείσει και να προχωρήσουμε είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ», τόνισε ο πρώην υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Η κυβέρνηση κάνει εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», υπογράμμισε.

«Αν δεν συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα», είπε. Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε έντονο ύφος πως πρέπει «Να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αθλιότερη κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης», έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αλεξιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «Η Ελλάδα έζησε μια πολιτική απάτη. Λέγατε θα καταργήσετε το μνημόνιο και ψηφίσατε 200 μνημονιακές δράσεις».

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε «ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Η κυβέρνηση του κ. Αλεξιάδη έχασε πολύ χρόνο. Ο 1,5 χρόνος καθυστέρησης ανέβασε πολύ το λογαριασμό».

Κόντρα για τα πλεονάσματα

Όπως υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης: «Πιάσαμε τους στόχους για κάθε φόρο που επιβλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Το πλεόνασμα δεν είναι από την υπεραπόδοση των φόρων. Έχουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα, γιατί ενεργοποιήσαμε καλύτερα τους μηχανισμούς. Έχουμε πολύ μεγαλύτερη απόδοση στο φορολογικό μηχανισμό».

«Δεν είμαστε ευτυχείς που βάλαμε φορολογία πέραν της ιδεολογίας μας. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα μέσα σε αυτή τη διετία», υπογράμμισε.

Επίσης επεσήμανε πως: «Τα μεγάλα πλεονάσματα δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πάρα πολλούς νέους φόρους». Τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι στην καλύτερη περίπτωση, να πάει η οικονομία πίσω στο 2014». Παράλληλα χαρακτήρισε τον κ. Αλεξιάδη ως «Αρχιτέκτονα της επιτυχίας με το πλεόνασμα».

The post Εκατέρωθεν «πυρά» Αλεξιάδη – Γεωργιάδη στο «Ακραίως» για πλεόνασμα και διαπραγμάτευση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα