Διακοπή ΕΡΤ στην ορκωμοσία Σαμαρά… τυχαίο; δε νομίζω

Πάλι τα ίδια στην ΕΡΤ…δεν έφταναν όσα έκαναν μέχρι σήμερα όπως απεργίες πάνω σε μεγάλα γεγονότα της ΝΔ (βλέπε Ζάππειο για την οικονομία), ελλιπή κάλυψη Σαμαρά και μη προβολή των θέσεων της ΝΔ στα δελτία ειδήσεων, έρχονται τώρα στην ορκωμοσία του Αντώνη Σαμαρά να δια(κόψουν) τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στα χρονικά της ΕΡΤ!

Είναι

γεγονός… ότι αυτό δεν έγινε τυχαία αφού κάποιοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και τη μη ομαλότητα στην ενημέρωση με τρόπο απαράδεκτο και δημοσιογραφικά καταδικαστέο και ειδικά όταν πρόκειται για το ίδιο το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Το γεγονός… δικαίως προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Μουρούτη ο οποίος κατήγγειλε πολύ εύστοχα (στη γλώσσα που καταλαβαίνουν κάποιοι) το γεγονός…αφού το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού με την δημοσιογραφικά απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά κάποιων της ΕΡΤ στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά!

Ο Γιώργος Μουρούτης…επανέλαβε το απαράδεκτο του συμβάντος το οποίο βεβαίως από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να περάσει έτσι από την κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που την παρακολουθεί όλη η Ευρώπη και τέτοιου είδους συμβάντα μας εκθέτουν.. διεθνώς και παγκόσμια!.

Δεν ήταν… λίγοι εκείνοι στο δημοσιογραφικό χώρο που δήλωσαν σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μουρούτη για την κατάσταση στην ΕΡΤ… «επιτέλους πέστα χρυσόστομε»

Επιτέλους… λέμε εμείς συμπληρώνοντας ας πρυτανεύσει η λογική…και η δημοσιογραφική δεοντολογία!

Ο πλουραλισμός και αποτύπωση της αλήθειας… είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος γιατί καταπατούνται έτσι στην ΕΡΤ;

Μάλλον…τρίζουν καρέκλες και κυριαρχεί ο πανικός… διακόπτοντας ακόμα και το πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κατά την ώρα δηλώσεων στην ορκωμοσία του…!

Πώς…να μην εξοργίζεται (δίκαια βεβαίως)…ο Γιώργος Μουρούτης !

Δίκιο… έχει ο άνθρωπος!

Νικος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα