«Χτύπημα» με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

Τραυματίστηκε αστυνομικός – εντοπίστηκε ύποπτη μοτοσικλέτα

Ερευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση με χειροβομβίδα τα ξημερώματα στη Γαλλική Πρεσβεία κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 4:45 το πρωί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστα άτομα με κράνη που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μαύρου χρώματος, πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία.

Η χειροβομβίδα εξερράγη σε απόσταση 3-4 μέτρων από τη σκοπιά όπου βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος

δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στον ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Στις 8 το πρωί άνοιξε η Βασ. Σοφίας η οποία παρέμενε κλειστή από νωρίς το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιτόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συλλέγουν στοιχεία ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λαμβάνουν καταθέσεις από μάρτυρες, ενώ θα εξετάσουν το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότητα έχουν καταγράψει τους δράστες.

Eν τω μεταξύ νωρίς το πρωί εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος στα Εξάρχεια μια μοτοσικλέτα, με κλεμμένες πινακίδες,η οποία ερευνάται αν πρόκειται για τη μοτοσικλέτα των δραστών.

Η μοτοσικλέτα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί από τους ειδικούς της σήμανσης.
Ιδιες επιθέσεις

Αξίζει να αναφερθεί ότι επίθεση με χειροβομβίδα έχει κάνει η Σέχτα Επαναστατών το Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.

Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής όπου είχε γαζώσει με 100 σφαίρες πέντε αστυνομικούς.
Πηγή ethnos.gr

The post «Χτύπημα» με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα