ΑΤΤΙCA BANK: Ενίσχυση ιδιων κεφαλαίων μέσω της ολοκλήρωσης συναλλαγής διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η συναλλαγή διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Attica Bank, καθώς καταβλήθηκε το ποσό που αφορούσε στην μεταβίβαση του Junior Note που εκδόθηκε στο πλαίσιο της τιτλοποίησης των εν λόγω δανείων.

Με τον τρόπο αυτό η Attica Bank

ολοκληρώνει ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, μειώνοντας σημαντικά την έκθεσή της σε πιστωτικό κίνδυνο και θωρακίζοντας την κεφαλαιακή της βάση, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει στις επόμενες επιχειρηματικές της κινήσεις. Τονίζεται δε, ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής συνεπάγεται και την εξάλειψη της εκκρεμότητας που υφίστατο ως προς την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου των stress test του 2015.

Συγκεκριμένα, σε υλοποίηση των συμφωνηθέντων και μετά την ολοκλήρωση των όρων της συναλλαγής, εταιρεία συμφερόντων του Επενδυτή (ήτοι της Aldridge EDC Specialty Finance), η οποία έλαβε την απαιτούμενη έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατέβαλε σήμερα το σύνολο του ποσού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ειδικότερα, η εταιρεία Artemis Finance S.ar.l με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων του Επενδυτή κατέβαλε:

α) Το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ για την μεταβίβαση του ομολόγου Junior Note που εκδόθηκε στο πλαίσιο τιτλοποίησης των δανείων της Συναλλαγής,
β) Το ποσό των 80.000 ευρώ για την μεταβίβαση του 80% των μετοχών της εταιρείας “ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ- ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ”, στην ονομαστική τους αξία.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα μπορεί να προβεί σε ανάκληση αναγνώρισης (de-recognition) του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί στο πλαίσιο της συναλλαγής και να αναγνωρίσει κέρδος 70 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που, μέσω των αποτελεσμάτων χρήσης, θα προσμετρηθεί ως κεφάλαιο Tier I στα κεφάλαιά της.

Για την εν λόγω συναλλαγή η Τράπεζα, συνεργάστηκε με την εταιρεία Clayton Euro Risk ως Σύμβουλο και τις δικηγορικές εταιρίες, Shearman & Sterling LLP, Ζέπος & Γιαννόπουλος και Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεργάτες ως Νομικούς Συμβούλους.

The post ΑΤΤΙCA BANK: Ενίσχυση ιδιων κεφαλαίων μέσω της ολοκλήρωσης συναλλαγής διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα