Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!

Ο Γ. Μαμουζέλος γράφει στο Enimerosi24 για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ

Αυτό φαίνεται ότι έχουν επιλέξει όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΔΟΛ, εκτός φυσικά από τους ατυχείς εργαζόμενους και όσους τυχόν έχουν λαμβάνειν… από τον οργανισμό!

Ολα όσα κρυφά ή φανερά μεθοδεύτηκαν από καιρό ή πρόσφατα εκεί οδηγούν, μέσα από έναν ορυμαγδό αντιδράσεων, ερμηνειών κ.α. Τόσο ο κ. Ψυχάρης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ,

οι ΑΝΕΛ, ο υπουργός κ. Παππάς, ο κ. Μουλόπουλος ή και κάποιοι άλλοι, φαίνεται ότι θέλοντας να εξυπηρετήσουν διαφορετικούς σκοπούς και ευρισκόμενοι σε προφανείς αδυναμίες, δυσκολίες ή αδιέξοδα (υπαρκτά ή κατασκευασμένα…), σκέφθηκαν κινήσεις που εκφράζουν την περίφημη φράση της Παλαιάς Διαθήκης! Σαμψών όμως δεν είναι κανείς σήμερα… Απλώς αναζητούν τη …γάτα (ή τον γάτο) των Ιμαλαϊων μήπως τους δώσει μια λύση…

Έτσι, όλοι εμείς οι αμέτοχοι, οι πολίτες, ο «κυρίαρχος» λαός αισθανόμαστε ότι ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει πλεόν οποιαδήποτε διαπλοκή πολιτικής-επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ στην Ελλάδα! Οτι όλα γίνονται με αγαθή προαίρεση, λόγω συναιθηματικών κι επαγγελματικών δεσμών, για το καλό των εργαζομένων κ.λπ.

Κι αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τους σημερινούς πρωταγωνιστές. Γιατί πολύ σωστά επισήμανε σχόλιο του Enimerosi24 ότι όσοι από χθες …ανέβηκαν στα κάγκελα για να κατακεραυνώσουν τις εξελίξεις και τα πρόσωπα του σήμερα, δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών για το χθες και το έως τώρα!

Τελικά ωθούμαστε να δεχθούμε ότι όλα έγιναν τυχαία, συμπτωματικά, ότι απλώς συνωμότησε το Σύμπαν για να συμβούν τη συγκεκριμένη στιγμή!

Μια καλή ευκαιρία βέβαια -κατά μία προσέγγιση- να εκτραπούν οι πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις από τα τεράστια προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας (αξιολόγηση-συνέπειες , Κυπριακό-ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό-προσφυγικό, ανασφάλεια κ.λπ.) για τα οποία δεν μπορούν να δώσουν καμιά λύση Κόμματα και ηγεσίες, στα πιο «ανώδυνα»! Εκεί όπου χωράνε και υποκρισία, και δάκρυα και λαϊκισμός και φανατισμός… Αλλά η χώρα και ο λαός πλησιάζουν στα βράχια της απόλυτης χρεοκοπίας!

Φυσικά απορεί κανείς με ποιο τρόπο θα μπορέσει ο κ. Μουλόπουλος (ή ο οποιοσδήποτε μάνατζερ) να «σώσει» τον ΔΟΛ (εκεί που απέτυχαν τόσοι και τόσοι προηγούμενοι τα τελευταία 6-7 χρόνια…), πώς ο κ. Ψυχάρης θα σωθεί από όσα τον βαρύνουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ποιος επιχειρηματίας με καθαρή θέση θα «μπει» στον ΔΟΛ και γιατί οι πιστώτριες Τράπεζες θα άρουν τα μέτρα και θα συνεχίσουν τη δανειοδότησή του;

Θα δώσει κανείς μια ρεαλιστική και πειστική απάντηση;
Αυτά και (ανα)μένω…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

ΥΓ Επειδή είδα κάποιες θέσεις ότι διαχρονικά οι επιχειρήσεις ΜΜΕ είχαν χρέη λόγω δανείων, δεν θα ήταν καλύτερο να απαντήσουν ότι αν συνεχιστεί αυτό θα είναι α) βιώσιμες, β) θα ανακτηθούν κάποιες απ” τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή θα προκύψουν νέες, γ) θα αρχίσουν να εξυγιαίνονται και να πληρώνουν ή θα «φεσώσουν» οριστικά τις Τράπεζες και θα αναγκάσουν την όποια Κυβέρνηση να πάρει βίαια τα λεφτά του κοσμάκη για να τις σώσει;

Κι αυτό φυσικά ισχύει για κάθε τομέα… Ναι μεν πολλοί (Κράτη και επιχειρήσεις) μπορεί να χρωστάνε, αλλά αυτή η αθλιότητα να χρωστάνε κάποιοι εκατομμύρια φόρους, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, ρεύμα ή άλλη ενεργειακή παροχή, να βγάζουν και χρήματα στο εξωτερικό, να είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη και να μην …κουνιέται φύλλο, αρκεί να υποφέρουν οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, τα δημόσια ταμεία και οι ασφαλιστικοί φορείς δεν πάει άλλο!

The post Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα