Από Οκτώβριο οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Άγνωστο αν θα δοθεί παράταση στο διαγωνισμό

Την τελευταία ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών στις 4 Ιουλίου… Είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στην ολομέλεια του ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών που αγγίζουν τις 19 τον αριθμό!

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η συμβατότητα του νόμου Παππά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς επίσης και με τα άρθρα του Συντάγματος που αφορούν το ένα στην αρμοδιότητα για τη χορήγηση των αδειών από το ΕΣΡ

και το δεύτερο, στο αν περιορίζεται η ελευθερία της γνώμης λόγω της χορήγησης των τεσσάρων αδειών.

Επίσης όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ θα υπάρξουν σωρεία προσφυγών και ασφαλιστικών μέτρων σε όλα τα στάδια εφαρμογής του νόμου 4339/2015… Ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν θα δοθεί παράταση στο διαγωνισμό όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι προσφυγές κατά του νόμου έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, ETV, αλλά και η ΕΙΤΗΣΕΕ (ένωση των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών).

Τέλος να σημειωθεί ότι οι γνωρίζοντες τις διαδικασίες του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπολογίζουν ότι η διάρκεια μπορεί να υπερβεί το τετράμηνο… που σημαίνει πρακτικά ότι δύσκολο να υπάρξουν αποφάσεις πριν τον Οκτώβριο!

The post Από Οκτώβριο οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα