Από Δευτέρα σε ισχύ οι αλλαγές στα capital controls

Από Δευτέρα θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls, καθώς σύμφωνα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μηχανογραφικές προσαρμογές. Διευκρινίζεται δε, ότι υπάρχει αναδρομική ισχύ για τις τραπεζικές

κινήσεις που μεσολάβησαν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της «οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ θα ολοκληρώσουν έως τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016 τις απαιτούμενες μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων τους προκειμένου να ικανοποιήσουν, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου 2016, όλες τις άρσεις των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων που υιοθετήθηκαν με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Αριθ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001080 ΕΞ 2016/Χ.Π. 1475 (ΦΕΚ Β΄ 2282/22.7.2016).»

» Τα συστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ έχουν ήδη προσαρμοστεί, από την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, προκειμένου μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες να μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των οκτακοσίων σαράντα ευρώ (840) ανά δύο εβδομάδες».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Από Δευτέρα σε ισχύ οι αλλαγές στα capital controls appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα