Άνθρακες ο θησαυρός του ελέγχου! – Δικαίωση για τη Διοίκηση Σπανοπούλου το πόρισμα των Ορκωτών

Ούτε μια παρατήρηση για τη διαχείριση των αποθεματικών και το κούρεμα του PSI στον ΕΔΟΕΑΠ! Παραδίνουμε στα μέλη μας την έκθεση της ERNST and YOUNG

Τί βρήκε η διοίκηση Σόμπολου στον ΕΔΟΕΑΠ, μετά από 12 ολόκληρους μήνες διατεταγμένων ελέγχων στα πεπραγμένα της τελευταίας 5ετίας;

Είχαμε προειδοποιήσει: ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ !

Τα 9 μέλη του προηγούμενου ΔΣ δώσαμε ενωμένοι

τον Αγώνα για την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ και παραιτηθήκαμε, αφού πρώτα ζητήσαμε ΕΛΕΓΧΟ, τον οποίο η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να κάνει, στέλνοντας εισαγγελέα και ορκωτούς ελεγκτές με χρέωση του Ταμείου!

Τα 6 μέλη του νέου ΔΣ υλοποίησαν προεκλογική -όπως λένε- δέσμευση (!) και εγκατέστησαν (ΑΔΣ37/11/9/2013) εταιρεία Ορκωτών, γνωστή και ως νόμιμος ελεγκτικός βραχίονας της Τράπεζας της Ελλάδος, υπό τη διοίκηση Γ. Προβόπουλου !!!

Υποχρεωτικά μεν, ασμένως δε υποδέχθηκαν στον ΕΔΟΕΑΠ ελεγκτές του Γ. Στουρνάρα, παραδίνοντας ΟΛΑ τα στοιχεία των Επικουρικών μας Συντάξεων!

Αυτά, συντεταγμένα και σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον διατεταγμένα προκειμένου να αποδείξουν τα περί κακοδιαχείρισης και σκανδάλων ψεύδη τους!

Η … μοναδική συμμετέχουσα στο διαγωνισμό εταιρεία, επί 6 μήνες έλεγξε διεξοδικά τα πάντα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ… ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΖΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ , ΜΕΙΩΣΗΣ ‘Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΟ!

ΤΟΝ ΡΩΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ;;;

Γιατί, άραγε, η νέα διοίκηση δεν συμπεριέλαβε στον έλεγχο τα χρέη των εργοδοτών και των διαφημιστών;;; Aς απαντήσουν στη ΓΣ των μελών μας.

Οι Ορκωτοί Ελεγκτές παρέδωσαν τον Απρίλιο πόρισμα 98 σελίδων ως εξής:

1.2 σελ. περιεχόμενα,

2.4 σελίδες σύνοψη,

3.32 σελίδες η έκθεση με ουσιώδεις και μη ουσιώδεις αδυναμίες, αλλά και λάθη

4.60 σελ. με καταγραφή/καταμέτρηση των … υπογραφών μελών ΔΣ 2008-2013!!

Με απλή αριθμητική, κόστος 1345 ευρώ η σελίδα. Η πιο ακριβή σελίδα Α4 στην αγορά…

Κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί, άλλωστε, «το Εργο» των 43.050 ευρώ!

Φυσικά πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει έλεγχος χωρίς ευρήματα.

Όπως και πουθενά δεν υπάρχει διοίκηση με αποφάσεις και έργο, χωρίς λάθη και παραλείψεις (μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε δεν κάνει λάθη!). Σημασία έχει να μην υπάρχει παρανομία, δόλος, παράνομο κέρδος και ενέργειες επιζήμιες για το Ταμείο μας.

Ακόμα και κάποια ευρήματα όμως, που αφορούν στην προεδρία Νίκου Κιάου (2008-2009) αλλά και Ελένης Σπανοπούλου (2009-2013) με τίποτε δεν εντάσσονται σε κανένα από τα παραπάνω.

Αντίθετα, άστοχες «παρατηρήσεις» για αναθέσεις έργου υπεράσπισης του ΕΔΟΕΑΠ σε κορυφαίες νομικές προσωπικότητες της χώρας μας, κρίνουμε ότι παραπέμπουν ευθέως στη διαμάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ …

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ!

Το συνολικό αποτέλεσμα του ελέγχου, περιλαμβάνει παρατηρήσεις για διαδικαστικά διοικητικά και υπηρεσιακά θέματα ΜΟΝΟ και ΚΑΝΕΝΑ νομικά, διαχειριστικά και οικονομικά επιλήψιμο.

Σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση του ΕΔΟΕΑΠ έναντι της ΕΥ γνωστοποιούμε στους ασφαλισμένους μας ότι «η ΕΥ δεν έχει αναλάβει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι αυτών αναφορικά με το Έργο»

Ιδιαίτερα:

1.Για το PSI &τη Διαχείριση των αποθεματικών μας ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑ ! Πατήστε ΕΔΩ

2.Για το έργο Ανακατασκευής των δύο Κτιρίων ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ! Πατήστε ΕΔΩ

3.Για τις Προμήθειες ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ! Πατήστε ΕΔΩ

4.Για τις Δαπάνες Υγείας ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ! Πατήστε ΕΔΩ

5.Για την Κανονικότητα αποφάσεων ΔΣ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ! Πατήστε ΕΔΩ

6.Για τον Έλεγχο των λογιστικών εγγραφών ΑΠΟΥΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ! Πατήστε ΕΔΩ

7.Για την Οικονομική διαχείριση ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ ! Πατήστε ΕΔΩ

ΣΤΌΧΟΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!

ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ, ΔΙΚΗΝ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΦΟΥ H NOMIKH ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ !!!

Παρά το γεγονός ότι από το πόρισμα προκύπτει περίτρανα η ορθότητα. η κανονικότητα και η νομιμότητα των αποφάσεων και ενεργειών 5 χρόνων Διοίκησης και Διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ, επιχειρείται μια πρωτοφανής στα χρονικά μεθόδευση της παρουσίασης του πορίσματος, με προφανή και αυταπόδεικτο πια σκοπό:

- Τη χειραγώγηση εντυπώσεων και εν όψει ΓΣ,

- Τη διαβολή και κατασυκοφάντηση των προηγούμενων διοικήσεων Κιάου – Σπανοπούλου (2008-2013) και κυρίως,

- Την καταδολίευση των κοινών συμφερόντων του Κλάδου και των Ενώσεων, μετόχων μελών, στη δίνη σκανδαλολογίας και συνεχούς απαξίωσης του ΕΔΟΕΑΠ, ως πρότυπου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά παράβαση της νομιμότητας, κάθε ορθής πρακτικής και δεοντολογίας εντέχνως εμποδίστηκε η διαμόρφωση ενός τελικού κειμένου με ενσωματωμένες τις απαντήσεις των αρμόδιων στελεχών του ΕΔΟΕΑΠ. Οι Υπηρεσίες απαντούν, σημείο προς σημείο και αποκαλύπτουν αφενός μεν ότι παρατηρήσεις του σχεδίου εργασίας της ΕΥ δεν έπρεπε καν να τεθούν, καθώς το Πόρισμα εμφανίζει ουσιώδεις και μη ουσιώδεις αδυναμίες. ( Επιστολή μας προς Ernst &Young 7/5/2014) Αφ ετέρου δε, εμφανίζουν όλα τα στοιχεία και παραστατικά στο πλαίσιο των διατάξεων και των κανονισμών, που αποδεικνύουν ότι έχει τηρηθεί η νομιμότητα , έχουν υπηρετηθεί και σε καμία, περίπτωση ζημιωθεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μετόχων μελών και του Οργανισμού.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ;;;

Ότι « τα πρακτικά του ΔΣ δεν φέρουν σωστές υπογραφές », ότι «δύο τιμολόγια επισκευής αναλυτών ύψους € 450,47 (!) πληρώθηκαν μεν με απόφαση ΔΣ, αλλά χωρίς αυτό να προβλέπεται από τη σύμβαση συντήρησης »,ότι «το μονόκλινο στο Υγεία είναι πιο ακριβό από το μονόκλινο στην Ευρωκλινική», ότι «λείπουν κάποιες υπογραφές σε παραστατικά νόμιμων και με απόφαση ΔΣ πληρωμών», ότι «το ΔΣ ανέθεσε χωρίς … διαγωνισμό τη Μελέτη συνταγματικότητας του Αγγελιοσήμου στον καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη και του PSI στον καθηγητή Κώστα Χρυσόγονο και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο»!! Χωρίς σχόλιο….

Ακόμη, ότι μία εταιρεία μειοδότησε σε διαγωνισμό και στη συνέχεια άλλαξε υποχρεωτικά νομική μορφή ή ότι πληρώσαμε με τη Κανονιστική Διαδικασία του Κατεπείγοντος και με αποφάσεις ΔΣ: 550€ το 2011, €1700 και 650€ πλέον ΦΠΑ το 2012 σε γραφίστρια και διορθωτή για εργασία σε 3 έντυπα Γενικών Συνελεύσεων. Απορούμε που δεν…καταγράφεται η απόφαση μας να ενισχύσουμε το ίδρυμα Θεοτόκος ή να καλύψουμε για κατασκήνωση το παιδί της άνεργης αγωνίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα ή, ακόμη να εκδώσουμε για τα 60χρονα του ΕΔΟΕΑΠ βιβλίο του αείμνηστου και κορυφαίου Μέμου Φαράκου «Ήταν κάποτε ένα πόλεμος», υποψήφιο για το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών !

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥ:

«Στη διάρκεια της περιόδου 1/1/2008 έως 23/4/2012 φαίνεται ότι έγιναν (Σημ. μας: από το λογαριασμό διαθεσίμων μας στην ΤτΕ) 44 αναλήψεις συνολικού ποσού €129.628.328,80 εκ των οποίων €129.201.000,00 μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς άλλων εμπορικών τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται ο Οργανισμός. Η διαφορά των €427.328,80 χρησιμοποιήθηκε για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου διαφόρων τραπεζών καθώς και έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών σε μετοχές» ΣΥΝΕΛΟΝΤΙ ΕΙΠΕΙΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ!

Σε διαχείριση μιας 5ετιας, για ποσά ύψους 330.000.000€ αυτά είναι σε γενικές γραμμές που καταγράφονται, ανάμεσα σε 68 συνολικά, φαινομενικές ή και λαθεμένες παρατηρήσεις, για τυπικά υπηρεσιακά και διαδικαστικά διοικητικά θέματα ή παραλείψεις.

Ήδη όμως, οι 34 από αυτές έχουν γίνει δεκτές και έχουν διορθωθεί από τους Ορκωτούς , μετά από τις τεκμηριωμένες απαντήσεις των Υπηρεσιών του Ταμείου μας, ενώ οι εναπομείνασες σε καμία περίπτωση δεν τεκμηριώνουν ποινικά, αστικά , διοικητικά και οικονομικά κολάσιμη πράξη σύμφωνα με έγκριτους οίκους νομικών και ορκωτών , στους οποίους θέσαμε υπ’ όψη το Πόρισμα της ERNST and YOUNG .

ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ από τα παραπάνω το σημαντικό μεν, γνωστό δε εύρημα της ΕΥ: «Δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν παραστατικά για τις αγορές μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων για την περίοδο 2000-2008».Παραστατικά φυσικά δεν υπάρχουν τώρα , γιατί δεν υπήρξαν τότε αποφάσεις ΔΣ… Εύρημα και της ΣΟΛ ΑΕ για το οποίο η Διοίκηση Σπανοπούλου (ΑΔΣ 33/21/9/2009) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά (13/5/2011)

Την αγορά και τα γυρίσματα μετοχών ΕΔΟΕΑΠ στο ΧΑΑ με επένδυση €23.000.000 από χρήματα των ασφαλισμένων καταγγείλαμε ενυπόγραφα και δημόσια πρώτοι το 2003 , όπως ασφαλώς θυμούνται τα μέλη μας. (Πατήστε σχετικά εδώ για να δείτε την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ του αδικήματος ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 1997-2001 με εισαγγελική υπογραφή !)

Δεν περιμένουμε μια δημόσια συγγνώμη…

Ζητάμε όμως, το …διαβόητο στον Κλάδο των ΜΜΕ , Πόρισμα να δημοσιοποιηθεί στα μέλη και να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, φυσικά συνοδευόμενο αντιστοίχως με τις απαντήσεις των υπηρεσιών και μελών της προηγούμενης διοίκησης. Εάν αυτό δεν γίνει επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας κυρίως σε ότι αφορά την τιμή και την αξιοπρέπεια μας έναντι συκοφαντών. Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΥ με νομικούς όρους δεν αντέχει να φθάσει στα χέρια Εισαγγελέα, όπως κραύγαζαν ορισμένοι από το 2012 και επιχειρεί τώρα η Διοίκηση Σόμπολου. Φυσικά ,ακόμη κι αν το κάνουν, δεν μας αγγίζει. Είμαστε ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ και ΟΡΘΙΟΙ!

Γιατί, δυστυχώς για τους συκοφάντες, το ΑΔΙΚΟ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Για να μη μας κουνάνε όμως, το δάχτυλο στην επικείμενη ΓΣ όσοι υποκίνησαν τις… γροθιές στη ΓΣ του 2012 και εκείνοι (ούτε 150 μέλη), που καταψήφισαν τα πεπραγμένα μας στη ΓΣ του 2013, δημοσιεύουμε σήμερα αυτό το κείμενο, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού ότι όλοι οι έλεγχοι κατέληξαν στη δικαίωση μας και αναλυτικότερα :

1.Ο …προεκλογικά υπεσχημένος ΕΛΕΓΧΟΣ διήρκεσε 6 μήνες, κόστισε στον ΕΔΟΕΑΠ 43.050€, και ενώ…ώδινεν όρος τελικά έτεκεν μύν! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μόνο 2 εταιρείες εκ των οποίων η μια εξαιρέθηκε διότι κατήγγειλε τη διαδικασία ως στημένη, (πρακτικά ΔΣ/7/2013). Δυστυχώς για τους Αδιάφθορους» το Πόρισμα της ERNST & YOUNG το οποίο είναι στη διάθεση όλων, δεν καταγράφει

ΟΥΔΕΝ ΚΟΛΑΣΙΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 330.000.000€ !

2.Ο ενδελεχής ΕΛΕΓΧΟΣ του υπουργείου Οικονομικών εκτός από τα συγχαρητήρια των ελεγκτών επιθεωρητών για την άψογη οργάνωση των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, (πρακτικά ΔΣ Ιούλιος 2013), σε κανένα, επιλήψιμο τουλάχιστον, πόρισμα δεν έχει καταλήξει ακόμη , αφού το ταμείο του Οργανισμού μας εζυγίσθη, εμετρήθη, μέχρι δεκάρας και ευρέθη σωστό!.

ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

3.Όλοι οι ΕΛΕΓΧΟΙ όλων των οικονομικών χρήσεων της Διοίκησης Σπανοπούλου (2009-2013), που διενήργησαν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα οι ορκωτοί της ΣΟΛ ΑΕ, εκτός από το μείζον θέμα της μη λογιστικοποίησης του Αγγελιοσήμου, που παραλάβαμε από τη διοίκηση Κιάου, όπως κι εκείνος, άλλωστε, από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις , δεν καταγράφουν καμία οικονομική ατασθαλία.

2009-2013: ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ !

( Σημ. μας: Ο ΣΟΛ όπως και η Moore Stephens εξαιρέθηκαν αυθαίρετα από τη διαγωνιστική διαδικασία που ανέδειξε την Ernst & Young. Γελοίο, αν σκεφθεί κανείς ότι στη συνέχεια η Διοίκηση Σόμπολου ανέθεσε τον έλεγχο της χρήσης 2013-14 πάλι στη ΣΟΛ ΑΕ!)

4.Οι ΕΛΕΓΧΟΙ της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ ακόμη και όπου δυστυχώς και καθ´ υπόδειξη, έγιναν δεν απέδειξαν τίποτε σκανδαλώδες. Κατάφεραν μόνο να στοχοποιήσουν ακόμη και περιπτώσεις βαρέως πασχόντων ή κοινωνικά αδύναμων συναδέλφων, ενώ αντιπαρήλθαν οποιοδήποτε έλεγχο σε περιπτώσεις παράτυπων δαπανών για ιατρικά έξοδα, προκαταβολές και συνταξιοδοτήσεις μελών του ΔΣ, αλλά και μελών της ίδιας της ΕΕ ( σχετικά πρακτικά ΔΣ και οι 4 εκθέσεις της ΕΕ).Καταγράφουν φυσικά συστάσεις.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ !

5. Όλες οι εκθέσεις Εσωτερικού ΕΛΕΓΧΟΥ, θεσμού που πρώτη οργάνωσε και εφάρμοσε η Διοίκηση Σπανοπούλου, αναφέρονται μόνο σε τρέχοντα διοικητικά θέματα των Υπηρεσιών , με προτάσεις για τη βελτίωση τους και την περαιτέρω καλυτέρευση και ενίσχυση του υπηρεσιακού έργου.

ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΜΠΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ!

Προκειμένου να μη μπλέκουν τα μέλη μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ με νομικά κείμενα, λογιστικές διατυπώσεις και δυσνόητες λεπτομέρειες, η τεκμηρίωση των οποίων είναι στα χέρια μας και είναι φυσικά στη διάθεση όποιου και όποιας συναδέλφου τα ζητήσει ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ σήμερα σχετικά και φυσικά ΖΗΤΑΜΕ την ανάρτηση της περιλάλητης έκθεσης στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ, και των Ενώσεων: ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ.

Για να πάψει μία για πάντα αυτή η σπέκουλα της συκοφαντίας σε βάρος όσων εργάστηκαν και αγωνίζονται για το Ταμείο μας!

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μελετήσουν τα κείμενα της Έκθεσης Ευρημάτων της ΕΥ, συνοδευόμενα από τις απαραίτητες διευκρινήσεις των Υπηρεσιών μας, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου:

[email protected] ή 210 7264702 και θα τους γνωστοποιηθεί άμεσα.

Αυτό για να αποτραπεί η δημιουργία εντυπώσεων στην οποία είναι βέβαιο ότι θα επιδοθούν και πάλι οι γνωστοί θορυβοποιοί των ΓΣ.

ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ:

1.Ως προς την οικονομική διαχείριση 330.000.000 € της περιόδου 2008 – 2009, υπό την προεδρία του Νίκου Κιάου και για την περίοδο 2009-2013 υπό την προεδρία της Ελένης Σπανοπούλου δεν βρέθηκε ούτε μια, έστω λίγων ευρώ οικονομική ατασθαλία που να έβλαψε τα συμφέροντα του Οργανισμού.

2.Ως προς την τήρηση των Κανόνων Χρηστής Διοίκησης δεν βρέθηκε αξιόλογη, ικανή ή έστω, αποχρώσα ένδειξη παρατυπίας, πολλώ δε μάλλον απόφαση ή πράξη παρανομίας!

Σκοπός όσων προκάλεσαν τον έλεγχο αυτό και ανάγκασαν τον ΕΔΟΕΑΠ να καταβάλει 43.050€ ήταν η κάλυψη της συνδικαλιστικής αποτυχίας τους και το ρεσάλτο στον ΕΔΟΕΑΠ, με ψεύδη και λάσπη συκοφαντίας. Όλα εναντίον της Διοίκησης μας, που έπρεπε να πέσει, γιατί τόλμησε μόνη εκείνη να στραφεί :

•κατά της διοίκησης της Τ τ Ε, με πλήρως τεκμηριωμένες αγωγές

•κατά των εργοδοτών και διαφημιστών με μηνύσεις για το Αγγελιόσημο

•διέκοψε τις συμβάσεις με τους Ομίλους Υγεία, Ιατρικό, Μετροπόλιταν

•αναγκάστηκε από την Κρίση να λάβει μέτρα για την επιβίωση της Κοινωνικής μας Ασφάλισης και Περίθαλψης στην Κρίση.

Ένα χρόνο τώρα κουνάνε χαρτιά στον αέρα, χωρίς στοιχεία, ώστε να απειλούν με εισαγγελείς και άλλους θεούς και δαίμονες προκειμένου να δικαιολογήσουν τη λυσσαλέα τους προσπάθεια και να αποδείξουν ότι ήλθαν σαν εξυγιαντές, ενώ στην πραγματικότητα ορισμένοι από αυτούς θα αποδειχθούν «νεκροθάφτες» του ΕΔΟΕΑΠ, υπό έντεχνη καθοδήγηση, όχι μόνο από εκδικητικότητα, αλλά και από υστεροβουλία και από ανικανότητα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ !

Εκτελούν ή όχι εντολές, σε κάθε περίπτωση διαλύουν εκ των έσω το Ταμείο. Γι αυτό ακριβοπληρώνουν ελέγχους, αναδεικνύουν «σκάνδαλα» ή καταφεύγουν σε απάνθρωπες διώξεις προκειμένου να αντιστρέψουν την αλήθεια: πως δηλαδή, η Διοίκηση μας σεβάστηκε τον γέροντα, τον άρρωστο, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, και κάθε ευρώ που διαχειριστήκαμε υπεύθυνα και με σεβασμό, γιατί ανήκει σε όλους μας κατά το ίσο! Εμείς Αγωνιστήκαμε γι αυτό!

Στις εκλογές του 2013 μεγάλος αριθμός των μελών μας τους ανέδειξε για να διοικήσουν τον Οργανισμό ΜΑΖΙ με 3 μέλη της απελθούσας Διοίκησης. Κάποιοι στο ΔΣ ,σε κάθε ευκαιρία κατηγορούν , ειρωνεύονται και προσβάλουν στα όρια της βαρβαρότητας.

Την ώρα του ετήσιου απολογισμού για τον πρώτο χρόνο της διοίκησης καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι την πραγματικότητα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΕΔΟΕΑΠ, ώστε ούτε να εκπλήσσονται, ούτε να ισχυρίζονται εκ των υστέρων ότι δεν ήξεραν. Ιδιαίτερα, όταν θα επισυμβούν οι διαφαινόμενες μοιραίες εξελίξεις στον κάποτε υποδειγματικό Οργανισμό.

Και αφού, οι διοικούντες με λάσπη και δήθεν σκάνδαλα, (όπως αυτό των άδικων και καταχρηστικών απολύσεων της Κας Αρχιάτρου, των δύο εξαιρετικών Οφθαλμιάτρων μας κι ενός άξιου νοσηλευτή), αρέσκονται σε κλήσεις εισαγγελέων,

ΙΔΟΥ 10 ΖΗΤΉΜΑΤΑ για τα οποία μπορούμε εμείς να προσφύγουμε τεκμηριωμένα με μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη :

1.Ανάθεση έργου ύψους 43.050 ευρώ σε ένα μόνο προσφέροντα κατά παράβαση του Κανονισμού Προμηθειών

2.Καταχρηστικές απολύσεις 7 εργαζόμενων χωρίς τήρηση του Κανονισμού Εργασίας

3.Πολλαπλές προσωρινές ανανεώσεις σύμβασης με εταιρεία Φύλαξης χωρίς διαγωνισμό

4.Υπογραφές συμβάσεων με ιδιωτικά κέντρα και με τιμές, εν μέσω Κρίσης, αυξημένες και πάνω από 25%! Πχ. ψηφιακή μαστογραφία από €40 σε…€50!

5.Μη αξιοποίηση 3 ορόφων του παλαιού κτιρίου

6.Ζημιογόνα διαχείριση του θεραπευτικού γυμναστηρίου

7.Οικονομική ζημία από το κλείσιμο των δύο επεμβατικών ιατρείων μας

8.Προσλήψεις κατά παράβαση των κριτηρίων των προκηρύξεων

9. Απόδοση δαπανών χιλιάδων ευρώ σε δύο μέλη του ΔΣ χωρίς τήρηση των αυστηρά προαπαιτούμενων διαδικασιών, εγκρίσεων από Αρχίατρο, γιατρό ειδικότητας και ελεγκτή , αλλά και του Κανονισμού Υγείας

10. Καθυστέρηση 9 μηνών στη λήψη αποφάσεων για περικοπές (ίσχυσαν από 1/1/2014) με συνέπεια το έλλειμμα του προϋπολογισμού 2013 από 19.500.000€ να φθάσει στα 24.500.000€ ( 31/12/2013).

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε αυταπάτες για το δύσκολο έως δυσοίωνο μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν επιτρέπουμε όμως, σε όσους συνδικαλιστές ολιγώρησαν και συνέβαλαν στην κατάρρευση του Κλάδου μας, να μεταφέρουν τις ευθύνες τους σε εκείνους που εργάστηκαν σκληρά, αδέσμευτα και αποτελεσματικά και αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη λειτουργία του Ταμείου μας.

Προσβάλουν τη νοημοσύνη σας και την αξιοπρέπεια μας!

Η διχόνοια, η συκοφαντία, η ανικανότητα, η παραταξιακή και προσωπική υστεροβουλία, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα τους δεν μας αγγίζουν!

Είναι πικρό όμως, γιατί διαλύουν το Ταμείο, αυτή τη φορά εκ των έσω…

Απαιτείται Ενότητα και Επαγρύπνηση!

Για την Κοινωνική μας Ασφάλιση και τον Άνθρωπο.

Εμμένειν!

Ελένη Σπανοπούλου, Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ 2013-2015, Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ 2009-2013

«Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
….Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας,
τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα .»
Γ. Σεφέρη «Ο κ. Σ. Θ. περιγράφει» 1932

Keywords
διοικηση, θησαυρος, κουρεμα, psi, εδοεαπ, ΕΣΗΕΑ, εταιρεία, τραπεζες, στουρναρας, διοικηση, ζωτικο, νέα, σελ, γνωση, ζημια, νομικη, υπηρεσια, ΦΠΑ, αθηνα, εκθεση, ττε, συμμετοχή, σολ, αδσ, χαα, χρηματιστηριο, μμε, παντα, μεμπτο, αυθαιρετα, επηεα, εσηεμθ, ουσιαστικα, εκλογες, κας, συριζα, σταση εργασιας, απολυσεις στο δημοσιο, αυθαιρετα παραταση, υπουργειο δικαιοσυνης, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, εκλογες 2014, εκλογες 2015, γνωση, εδοεαπ, εργασια, θεμα, μμε, οψη, πλαισιο, υγεια, ωρα, αγορα, αδιαφορια, αξιοπρεπεια, αψογη, βιβλιο, βρισκεται, γεγονος, γινει, γυρισματα, δαιμονες, δαχτυλο, δυστυχως, δειτε, δινη, διχονοια, διαδικτυο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εντυπα, εξοδα, επηεα, επρεπε, εσηεμθ, εταιρεία, ζημια, ζωη, ζωτικο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιδρυμα, κας, κειμενο, λαθη, λειτουργια, λεπτομερειες, ληψη, μαστογραφια, μειζον, μεμπτο, μηνες, μορφη, νικο, νοημοσυνη, νομικη, παντα, ορια, ορος, ουσιαστικα, παιδι, υπογραφη, προσληψεις, ρεσαλτο, σελιδες, σελ, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σολ, σπεκουλα, τιμη, φυσικα, φορα, χαα, χρονικα, ψηφιακη, αγορες, ανηκει, δικαιωμα, ernst & young, ιατρικο, ιατρικα, ιδιαιτερα, ιουλιος, κειμενα, μελετη, θεματα, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα