Ανταλλαγή πυρών σε δικαστικό μέγαρο στη Μόσχα

Τρεις νεκροί

Πρόκειται για μέλη συμμορίας που θα περνούσαν σήμερα από δίκη και επιτέθηκαν στους φρουρούς τους μέσα στον ανελκυστήρα – Τουλάχιστον τρεις τραυματίες

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον τρίτο όροφο ενός δικαστικού μεγάρου στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ανταλλαγή πυρών ακολούθησε την προσπάθεια απόδρασης πέντε κρατουμένων, μελών της διαβόητης συμμορίας GTA,

που θα περνούσαν σήμερα από δίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα πέντε άτομα μπήκαν στον ανελκυστήρα μαζί με τους φρουρούς τους για να οδηγηθούν στην δικαστική αίθουσα. Εκεί, ο ένας κατηγορούμενος επιτέθηκε σε έναν φρουρό προσπαθώντας να τον πνίξει.

Οι «σύντροφοί» του άρπαξαν τα όπλα μερικών άλλων φρουρών κατά τη συμπλοκή, και όταν άνοιξε η πόρτα του ανελκυστήρα, άνοιξαν πυρ εναντίον τους τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς.

Κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, τρεις από τους συλληφθέντες έπεσαν νεκροί ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν ξανά υπό κράτηση.

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η υπόθεση της συμμορίας GTA, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι σκότωσαν 17 άτομα από το 2012 μέχρι το 2014. στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας. Η συμμορία έστηνε ενέδρες σε οδηγούς στις λεωφόρους, βάζοντας καρφιά στο οδόστρωμα για να τους σταματήσει και στη συνέχεια σκοτώνοντάς τους και κλέβοντας ότι πολύτιμο είχαν μαζί τους, όπως και τα αυτοκίνητά τους.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα ενώ το κτήριο έχει εκκενωθεί.
Πηγή protothema.gr

The post Ανταλλαγή πυρών σε δικαστικό μέγαρο στη Μόσχα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα