Αν σπάσει η συμφωνία θα έρθουν 200.000 πρόσφυγες στα νησιά

Συνέντευξη Άδωνι Γεωργιάδη στον Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ 100.3

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, στην εκπομπή

του Άρη Πορτοσάλτε, στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100.3, σχολίασε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και τις επιπτώσεις στο προσφυγικό από την κλιμακούμενη διένεξη μεταξύ Ολλανδίας – Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

Για τη δημοσκόπηση του ΠΑ.ΜΑΚ.
«Εγώ με τις δημοσκοπήσεις δεν πανηγυρίζω. Τις εκλογές τις κερδίζουν οι πολίτες την ημέρα των εκλογών και όχι οι δημοσκοπήσεις. Όμως και αυτή η δημοσκόπηση δίνει μια εικόνα πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ.. Άρα, και με αυτή τη δημοσκόπηση, ο κ. Τσίπρας πείθεται ότι δεν πρέπει να κάνει εκλογές και ότι πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση. Το πρόβλημα είναι ότι καθυστερεί».

Για την αξιολόγηση
«Έχει τεράστια σημασία η Κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο. Εάν κρίνει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί, τότε να φύγει αμέσως. Εάν έχει αποφασίσει ότι θέλει να μείνει Πρωθυπουργός – κάτι που πιστεύω ότι έχει αποφασίσει – πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα, η οποία μας οδηγεί σε πολύ μεγάλη κρίση.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν τον νοιάζει ότι η οικονομία έχει αρχίσει να γυρίζει προς τα κάτω με μεγάλη ταχύτητα. Αν η οικονομία σκάσει στα χέρια του, δεν θα τον σώσει τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η αρνητική πορεία της οικονομίας είναι να κινηθεί γρήγορα».

Για το προσφυγικό
«Γύρω μας μαζεύονται πολλά μαύρα σύννεφα. Αν συνεχιστεί η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Ολλανδίας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει η μέρα που η Τουρκία θα ανακοινώσει ότι είναι άκυρη η συμφωνία για τους πρόσφυγες. Αν η Τουρκία στείλει 200.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, τους επόμενους μήνες, η ελληνική οικονομία θα τιναχθεί στον αέρα. Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

The post Αν σπάσει η συμφωνία θα έρθουν 200.000 πρόσφυγες στα νησιά appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα