Αν και πρύτανης: Πολυθεσίτης ο κύριος Θεόδωρος Π. Φορτσάκης!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Τον κ. Φορτσάκη ως πρόεδρο του ΕΣ του μορφώματος της (ΕΡΤ)-ΝΕΡΙΤ, για πάρα πολλές του ενέργειες, του έχουμε κάνει σκληρότατη κριτική. Ακόμη ότι βρίσκεται παράνομα ως πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων, του Πρυτάνεως του πανεπιστημίου Αθηνών χωρίς να υπάρχει διάψευση. Και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επειδή δεν είμαστε αχάριστοι, γκρινιάρηδες και επικριτές πάντα, πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Φορτσάκη και να επικροτήσουμε τη

στάση του απέναντι στους φοιτητές, που εισέβαλαν στο γραφείο του. Φέρθηκε παλικαρίσια! Πρέπει να τον επιβραβεύσουμε. Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι Πρυτάνεις. Τα πανεπιστήμια δεν είναι άσυλα ανιάτων ή άνομων πράξεων. Το κύρος και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών πρέπει να διαφυλαχθεί, όχι όμως με παράνομες πράξεις και κομματικές ταυτότητες.

Οι χώροι μάθησης δεν μπορεί να είναι κέντρα πολιτικών συγκρούσεων και καταστροφών. Όσοι έχουμε φοιτήσει σε ξένα πανεπιστήμια, ευρωπαϊκά ή αμερικανικά, γνωρίζουμε τι σημαίνει φοίτηση και σεβασμός στη μάθηση και τους πανεπιστημιακούς χώρους. Εάν τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, από φοιτητές καταληψίες ή να μπουκάρουν αυθαίρετα σε γραφεία καθηγητών ξένων πανεπιστημίων, θα είχαν αποβληθεί και δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απ΄έξω.

Και εδώ δεν θα μιλήσω για πανό και αφίσες που «κοσμούν» μαζί με προκλητικές επιγραφές τις πανεπιστημιακές σχολές, ντροπιάζοντας τους ίδιους τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτές οι ενέργειες δεν είναι έργο φοιτητών. Αν αυτό συμβαίνει, τότε η νομιμότητα έχει χαθεί και ζούμε σε μια πανεπιστημιακή ζούγκλα, που δεν εκφράζει τον πολιτισμό μας και τις αξίες μας. Καλώς λοιπόν ο κ. Πρύτανης, έθεσε θέμα ελέγχου στους πανεπιστημιακούς χώρους. Μακάρι να το επιτύχει. Η πλειοψηφία των φοιτητών θα τον ευγνωμονεί.

Μετά τα μπράβο στον κ. Πρύτανη, πρέπει να πούμε ότι στο θέμα (ΕΡΤ)ΝΕΡΙΤ, δεν τα κατάφερε, αφού το ΕΣ έχει αυτοδιαλυθεί ενώ ό ίδιος παραμένει «παράνομος» πρόεδρος! Και δεν είναι μόνο πρόεδρος στο ΕΣ της ΝΕΡΙΤ. Κατέχει άλλες τρεις θέσεις προέδρου, και αυτά πρέπει να τα λέμε. Δηλαδή μαζί με του Πρυτάνεως 5 θέσεις. Είναι ακόμη:

-Πρόεδρος του ειδικού ταμείου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2012

-Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής επιτροπής Δημοσίων εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών από το 2013

-Πρόεδρος της Ένωσης Δικαίου και ενέργειας από το 2012

Δεν γνωρίζω τι έκανε στις άλλες θέσεις του προέδρου. Στην ΕΡΤ πάντως τα έκανε μπάχαλο!!! Τουλάχιστον να πετύχει ως Πρύτανης, του το ευχόμαστε!

The post Αν και πρύτανης: Πολυθεσίτης ο κύριος Θεόδωρος Π. Φορτσάκης! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα