Survivor ο άγνωστος υπάλληλος των ΕΛΤΑ που αναστατώνει

Λόγω ασθένειας εξασφάλισε την άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά του

Πηγή: Βραδυνή της Κυριακής
Της Κατερίνας Νικολάου

Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, παίκτης του Survivor. Για λόγους τηλεοπτικού marketing μας τον σύστησαν με άλλη επαγγελματική ιδιότητα από την πραγματική. Διότι όπως λένε στη showbiz «ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία»

Η

«Βραδυνή της Κυριακής» φέρνει στο φως μια άγνωστη ιστορία για ένα από τα μέλη της αποστολής του Survivor, ένα πρόσωπο που έχει αποκτήσει φανατικούς εχθρούς αλλά και φανατικούς φίλους (όπως όλοι – μηδενός εξαιρουμένου).

Πριν λίγους μήνες ο σημερινός Survivor-ίστας, έκανε αίτηση συμμετοχής στο πολυδιαφημισμένο παιχνίδι του ΣΚΑΙ. Ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες που διεκδίκησαν μια θέση στο ριάλιτι επιβίωσης κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των υπευθύνων παραγωγής και να πάρει το εισιτήριο για τον Αγιο Δομήνικο. Κάποιοι διέκριναν επιτυχώς ότι ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα του θα λειτουργούσαν…θετικά στην εξέλιξη ιστοριών και προσωπικών αντιπαραθέσεων στο παιχνίδι. Μπίνγκο! Ο παίκτης αποδείχτηκε από την πρώτη στιγμή αρκετά δημοφιλής κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του, της ιδιότητας που δήλωνε αλλά και της σχέσης με τους συμπαίκτες του.

Κι ο ίδιος ένιωθε να πραγματοποιείται ένα μεγάλο του όνειρο. Ηξερε ότι μετά το παιχνίδι θα απολάμβανε τη δημοσιότητα που ήθελε. Να τον γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι κι αυτό να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Η χαρά του, ειδικά των πρώτων ημερών, δεν κρυβόταν και η υπερικινητικότητά του έχει μείνει αξέχαστη στους συντελεστές παραγωγής, από τους καμεραμάν μέχρι τους βοηθούς σκηνοθέτη. Ηταν εκείνη η δίψα του να μπει στο παιχνίδι, να καταφέρει να ενσωματωθεί στην ομάδα, να κάνει φίλους, να γευτεί τις καρύδες, να βουτήξει στα νερά της Καραιβικής. Ισως ήταν – στην αρχή τουλάχιστον – ο πιο ενθουσιώδης για την περιπέτεια που ζούσε και ο λιγότερο γκρινιάρης όσον αφορά στις δυσκολίες της διαβίωσης. Της έλλειψης τροφής, του δύσκολου ύπνου, του τροπικού κλίματος, κ.α.

Γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο υποψήφιος παίκτης βρέθηκε μπροστά στους ανθρώπους του Survivor για την πρώτη γνωριμία και προσωπική συνέντευξη, δήλωσε ως επαγγελματική ιδιότητα κάτι διαφορετικό από την βασική εργασιακή του απασχόληση. Αυτή η ιδιότητα κέντρισε τους παραγωγούς, ποντάροντας σ’ αυτό μιας και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Για να ταιριάζει στον δυναμισμό των ομάδων που ήθελαν να φτιάξουν στο Survivor το χόμπι έγινε αυτόματα επάγγελμα.

Δεν ειπώθηκε ποτέ ότι ο συγκεκριμένος παίκτης εργάζεται στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στα ΕΛΤΑ. Η σύμβασή του στη συγκεκριμένη ΔΕΚΟ είναι αορίστου χρόνου. Εργάζεται ως φύλακας τα τελευταία χρόνια στα ΕΛΤΑ ενώ στο παρελθόν εργαζόταν σε άλλο πόστο του δημοσίου.

Πριν μήνες, λοιπόν, που είδε ότι το Survivor ίσως να ήταν η ευκαιρία της ζωής του, κινήθηκε προς την κατεύθυνση του να βρει λύση για την πολυήμερη απουσία του από την επίσημη εργασία του. Ηξερε ότι το Survivor θα έκανε κάποια από τα όνειρά του για αναγνωρισιμότητα, πραγματικότητα. Επιπλέον θα διεκδικούσε το έπαθλο, θα ταξίδευε σε έναν εξωτικό προορισμό και θα ζούσε μια αξέχαστη εμπειρία.

Στην δουλειά του, στο Δημόσιο, ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών, ξέροντας από πριν τις τυπικες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται ότι κάθε υπαλληλος δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών από το Δημόσιο έως και 6 μήνες, επικαλούμενος συνήθως προσωπικούς λόγους. Ο ίδιος δεν έμεινε στη γενική αιτιολόγηση και θέλησε να πείσει τους προισταμένους του ότι πρέπει πάση θυσία να λείψει. Εξήγησε ότι ο λόγος ήταν μια σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει και χρειάζεται να φύγει για να κάνει ένα ταξίδι (όχι για ιατρικούς λόγους), αλλά ένα ταξίδι που ονειρευόταν. Για να επαλχιστοποιήσει την περίπτωση απόρριψης του αιτήματός του κατέθεσε στην υπηρεσία και επίσημα χαρτιά εξετάσεων υγείας που έδειχναν ότι η ασθένειά του είναι βεβαιωμένη και υπογεγραμμένη από γιατρούς.
Σε μια τέτοια αιτιολόγηση οι προιστάμενοί του δεν έκαναν πίσω και υπέγραψαν την πολύμηνη άδεια ανευ αποδοχών που ζητούσε. Κανείς δεν ήξερε τότε για το Survivor, ούτε καν οι συνάδελφοί του που ήταν καθημερινά μαζί του στο ίδιο πόστο. Λίγες εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε στο Survivor. Πλέον τον ήξερε και τον συζητούσε όλη η Ελλάδα.

Στην υπηρεσία όπου εργάζεται, οι συνάδελφοι και οι προισταμένοι του πέραν της αρχικής έκπληξης άρχισαν να σχολιάζουν τη συμμετοχή του, να παρακολουθούν φανατικά τις περιπέτειές του στο Survivor, να γελάνε με τα διαδικτυακά αστεία των love-haters, να τον υποστηρίζουν. Και να τον περιμένουν να τους τα πει από κοντά.

ΣΚΑ(Ε)Ι… μικρή λίστα αποριών :
-Γνωρίζουν στην παραγωγή του Survivor την πραγματική επαγγελματική ιδιότητα του παίκτη;
-Αν την γνώριζαν από πριν προτίμησαν να τον »συστήσουν» στο τηλεοπτικό κοινό διαφορετικά για λόγους marketing ή κάτι άλλο;
-Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που δήλωσε ο ίδιος στην υπηρεσία του ότι τον ταλαιπωρεί είναι σε γνώση των υπευθύνων παραγωγής του Survivor;

The post Survivor ο άγνωστος υπάλληλος των ΕΛΤΑ που αναστατώνει appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα