Handelsblatt: Σόιμπλε και Ντράγκι κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια

…λέει ο Βαρουφάκης

«Από την αρχή ξεκίνησε λάθος και στη συνέχεια γινόταν όλο και χειρότερο» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, μιλώντας στο Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ΕΚΤ

και το ΔΝΤ αντιμετώπισαν την κρίση στη χώρα του σαν να επρόκειτο για πρόβλημα ρευστότητας, και αντί να διαγράψουν το χρέος, τη ‘φόρτωσαν’ με ακόμη περισσότερα δάνεια. Σε ό,τι αφορά το ‘κούρεμα’ του 2012 ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι στην πραγματικότητα αυτό που έγινε ήταν να χάσουν τα ταμεία στην Ελλάδα 20 δισεκ. ευρώ ενώ ως επόμενο βήμα, αυτό που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι ήταν τη μείωση των συντάξεων –κάτι που συνέβαλε σημαντικά στη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας» γράφει η Handelsblatt και συνεχίζει:

«Από την αποχώρησή του, τον Ιούλιο του 2015, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΥΠΟΙΚ, παρουσιάζει επανειλημμένα την άποψή του για τα πράγματα σε ομιλίες και συνέδρια. Στη Νέα Υόρκη το ακροατήριο τον αντιμετωπίζει με συμπάθεια και κατανόηση, όπως άλλωστε και οποιονδήποτε άλλον έχει προβλήματα με τους Γερμανούς πολιτικούς και τις θέσεις τους. «Ούτε στις ΗΠΑ είναι όλα μια χαρά’ λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στο κοινό που τον παρακολουθεί, ‘αλλά αν ξεσπάσει μία κρίση, όπως το 2008, κάθεστε όλοι μαζί και θέτετε το ερώτημα: Πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς να μας καταβροχθίσει. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι ρωτούν: Πώς μπορούμε να το κάνουμε να φανεί σαν να λειτουργούν οι κανόνες που έχουμε θέσει;»».

«Ο Βαρουφάκης ο οποίος τώρα εργάζεται ως καθηγητής στην Αθήνα, έχει να παρουσιάσει μια κακή μαρτυρία για τους πρώην συνομιλητές του. Ο ίδιος έχει εργαστεί μαζί με ομάδα από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες για μια σειρά προτάσεων για μεταρρυθμίσεις. «Οι Γερμανοί ούτε καν κοίταξαν ποτέ τις συγκεκριμένες προτάσεις» λέει. Ως αποκορύφωμα στην πορεία της ελληνικής κρίσης μέχρι σήμερα, ανέφερε το τελεσίγραφό της τρόικας τον Ιούνιο του 2015, που εκπρόσωποί της ήθελαν να επιβάλουν τις θέσεις τους στην Ελλάδα» και συνέχισε κάνοντας λόγο για ένα επεισόδιο ανάμεσα στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά το οποίο οι δύο άντρες «κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια», γράφει η γερμανική εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παρακολουθούσε τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ «με διασκεδαστική διάθεση και αηδία», όπως φέρεται να είπε ο ίδιος κατά την ομιλία του.
Πηγή enikos.gr

The post Handelsblatt: Σόιμπλε και Ντράγκι κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα