Υπ.Υγείας: Κανένας λόγος ανησυχίας για το θάνατο του βρέφους

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στο κοινό απο το θάνατο βρέφους λόγω μικροβιακής λοίμωξης, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγειάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το βρέφος εννέα μηνών διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στις 10:30 π.μ., στις 2 Μαρτίου 2015. "Το βρέφος παρουσίαζε εικόνα σηπτικής καταπληξίας. Αντιμετωπίστηκε άμεσα με διασωλήνωση και τοποθετήθηκε σε μηχανικό αερισμό με ταυτόχρονη χορήγηση μεγάλων δόσεων υγρών, ινοτρόπων φαρμάκων και αντιβιοτικών.

Παρά τις

υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος απεβίωσε στις 12:50 μ.μ."

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, παρά τη μη εργαστηριακή επιβεβαίωση της διάγνωσης, με βάση την κλινική εικόνα, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως μικροβιακή λοίμωξη και έχει ενεργοποιηθεί το Πρωτόκολλο για τις «Διαδικασίες Αντιμετώπισης Πιθανού Περιστατικού Μηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας ή Σηψαιμίας στα Κυβερνητικά Νοσηλευτήρια».

Για το λόγο αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, εντοπίστηκαν όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, που είναι τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το βρέφος, και τους χορηγήθηκε η κατάλληλη χημειοπροφύλαξη και τους δόθηκαν οδηγίες.

"Για τη διαχείριση του περιστατικού έγιναν συντονισμένες ενέργειες μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Νοσοκομείου Λεμεσού και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ευρύ κοινό".

Keywords
Τυχαία Θέματα