Υπόθεση focus: Αιχμές ΑΚΕΛ κατά ανακριτών και ερωτήματα

Αιχμές κατά ανακριτικών Αρχών αφήνει ο Άντρος Κυπριανού αναφορικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση για ύποπτες χρηματοδοτήσεις κομμάτων από τη Focus. Καταγγέλλει ότι φθάνουν κοντά του πληροφορίες, πως οι ανακριτικές Αρχές επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στη διερεύνηση της υπόθεσης μόνο για το ΑΚΕΛ κι όχι γι’ άλλα κόμματα, που έχουν παραδεχθεί ότι τα πήραν από την εταιρεία του Ζολώτα.

Σκευωρία

κατά του ΑΚΕΛ από τις ανακριτικές Αρχές, που διερευνούν την υπόθεση «Focus και χρηματοδοτήσεις κομμάτων», καταγγέλλει ο Άντρος Κυπριανού επικαλούμενος δικές του πληροφορίες.

«Έρχονται κοντά μου πληροφορίες», τόνισε, «που λένε ότι οι ανακριτικές αρχές με ιδιαίτερο ζήλο ενδιαφέρονται και διερευνούν μόνο για το ΑΚΕΛ και όχι για άλλα κόμματα, τα οποία έχουν παραδεχτεί ότι έχουν πάρει λεφτά και θέλω να ρωτήσω και εκείνους, που καθοδηγούν τις ανακριτικές αρχές, αλλά και την ηγεσία της Αστυνομίας, γιατί επιδεικνύεται αυτός ο ζήλος μόνο σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ;» Θα πρέπει, πρόσθεσε, να μας απαντήσουν με ένα τρόπο πειστικό γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Ο Άντρος Κυπριανού σχολίασε εκ νέου τις βολές ΔΗΚΟ κατά ΑΚΕΛ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση-κόλαφος της Εζεκία Παπαϊωάννου, όπου αναφερόταν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα έπρεπε να ντρέπεται, όταν λέει, πως το ΑΚΕΛ συνωμότησε με τους οποιουσδήποτε για να μην εκλεγεί ο Τ. Παπαδόπουλος το 2008.

«Έχουν ενάμισι εκατομμύριο λόγους να είναι αγχωμένοι», απάντησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης

Σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση Focus θέτει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Διερωτάται κατά πόσο εγείρεται θέμα τάξης για τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, εάν τελικά αποδειχθεί ότι έλαβε 450 χιλιάδες ευρώ από τη Focus στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας το 2008 κι αν το γεγονός ότι η Focus μοίρασε 50 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, έχει σχέση ή όχι με τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών του Βγενόπουλου και των συνεργατών του. «Αν αυτοί, που έλαβαν τα τρία εκατομμύρια από τη Focus έδωσαν ανταλλάγματα, κι αν ναι, ποια ήταν αυτά», διερωτήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η Συμμαχία Πολιτών, μετά από συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή, υπέβαλε εισήγηση το Κράτος ν’ αναθεωρήσει τον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου το κράτος καλύπτει τη χρηματοδότηση των κομμάτων και απαγορεύει την όποια χρηματοδότηση από εταιρείες ή ιδιώτες. «Ασφαλώς, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η Πρόταση μας, τότε οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων να φέρουν και προσωπική ποινική ευθύνη στην περίπτωση, που αποδεχτούν οποιαδήποτε χορηγία», πρόσθεσε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Από πλευράς του, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι «οι ενέργειες στις οποίες προχωρά ο Γενικός Εισαγγελέας για έλεγχο της υπόθεσης χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία Focus θα βοηθήσουν τα ίδια τα κόμματα να αλλάξουν προσεγγίσεις».

Με την κυπριακή παροιμία «Απ’ όν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του» ο Πρόεδρος των Οικολόγων επιχειρεί να σκιαγραφήσει την συμπεριφορά ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ σε σχέση με την υπόθεση Focus.«Τα δύο αυτά κόμματα, αντί να σιωπήσουν και να δώσουν λόγο, ζητούν και τα ρέστα και κατηγορούν άλλους», είπε, και κατέληξε ότι είναι τεράστια η ευθύνη του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Γιώργο Περδίκη, πρέπει να τολμήσει να ολοκληρώσει αυτή την υπόθεση.

Γ.Εισαγγελέας: Χωρίς καμιά διάκριση οι έρευνες για την Focus

Οι έρευνες σχετικά με υπόθεση ενδεχόμενης χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία Focus Maritime διεξάγονται σε σχέση με όλους τους εμπλεκομένους χωρίς καμιά διάκριση, ήταν η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα