«Ύποπτες συναλλαγές και οικογενειοκρατία στον Ιππόδρομο»

Οι Σύνδεσμοι Ιδιοκτητών ιπποπαραγωγών και προπονητών, απέστειλαν στην επιτροπή Εσωτερικών σημείωμα, καταγγέλλοντας τις ατασθαλίες της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, που ζητά να εξαιρεθεί από το νομοσχέδιο για τα Σωματεία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια».

Στο σημείωμα ξεσκεπάζουν τα άπλυτα της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, θέτοντας, παράλληλα, τις δικές τους εισηγήσεις για να επέλθει διαφάνεια και νομιμότητα στον κυπριακό ιππόδρομο.

Το αίτημα της ΛΙΛ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,

για εξαίρεση της από την εφαρμογή του νομοσχεδίου που δημιουργεί νέο πλαίσιο για τα Σωματεία και Ιδρύματα.

Οι τρεις Σύνδεσμοι που υπογράφουν το σημείωμα, θέτουν και συγκεκριμένες εισηγήσεις για τροποποίηση του καταστατικού της ΛΙΛ, έτσι ώστε οι πρόνοιες του να συνάδουν με τις πρόνοιες του επί συζήτηση νομοσχεδίου.

Οι Σύνδεσμοι, κάνουν αρχή με τα μέλη της ΛΙΚ, σημειώνοντας ότι παρατηρείται καθεστώς οικογενειοκρατίας, αφού η Λέσχη – όπως αναφέρεται πάντα στο δημοσίευμα, εδώ και χρόνια διοικείται από μία δύο οικογένειες. Εισηγούνται όπως τα μέλη να εκλέγονται μέσω μυστικής ψηφοφορίας και να έχουν δικαίωμα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο άθλημα να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Επιπλέον, αναφέρονται στην ακίνητη και κινητή περιουσία της Λέσχης, η οποία ανήκει στην εκάστοτε Επιτροπεία, τα οποία ουδέποτε κατέβαλαν οποιοδήποτε ποσό ως κεφάλαιο για τη δημιουργία και τη λειτουργία της Λέσχης. Οι Σύνδεσμοι, καταγγέλλουν, επίσης, ότι η περιουσία της Λέσχης που έχει δημιουργηθεί από τους ιδιοκτήτες και ιπποπαραγωγούς αλόγων, θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη εάν δεν υπήρχε κακοδιαχείριση και διαφθορά στη ΛΙΛ.

Όσον αφορά τον έλεγχο στη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας, οι Σύνδεσμοι καταγγέλλουν ότι ευθύνη έχει και η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου, της οποίας τα 99 από τα 100 μέλη της είναι και μέλη της Λέσχης, δηλαδή ο ελέγχων είναι και ελεγχόμενος.

Επίσης, καταγγέλλεται ότι η ΛΙΛ λειτουργεί αντικανονικά και παράνομα και την κατηγορούν για τη μείωση των εργαζομένων στην ιππική βιομηχανία, που πριν μια δεκαετία ήταν περί των 5 χιλιάδων και τώρα απέμεινε σχεδόν το 1/3.

Αναφέρονται, ακόμα, στις λογιστικές καταστάσεις της Λέσχης, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν, βρίθουν από ατασθαλίες, ασάφειες και ύποπτες συναλλαγές. Ζητούν όπως ο οικονομικός έλεγχος γίνεται τόσο από τον Έφορο Σωματείων όσο και από το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ενώ δηλώνουν ότι είναι σε θέση να παρουσιάσουν πληθώρα αποδείξεων που δείχνουν ξεκάθαρα τις ατασθαλίες, την αδιαφάνεια, την εξαφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως μέσω αδιαφάνειας και ύποπτων λογιστικών πράξεων.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Αλήθειας», η ΛΙΛ κατηγορείται ότι δεν συνάδει με τους νόμους και ότι σήμερα λειτουργεί χωρίς άδεια του Επάρχου και δει του υπουργού Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα