Υποψήφιος για τη FIFA ο Κουτσοκούμνης

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους για τη FIFA και υποψήφιος είναι και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας με αρμοδιότητες τον Αθλητισμό, τη Νεολαία και τον Τουρισμό, Βιτάλι Μούτκο, θα είναι υποψήφιος για μία νέα θητεία στο συμβούλιο

της FIFA, ανακοίνωσε σήμερα η UEFA. Ο Μούτκο, που είναι παράλληλα πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2018, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που έδωσε στη δημοσιότητα η UEFA για τις ισάριθμες προβλεπόμενες θέσεις που θα καλύψουν οι Ευρωπαίοι στο συμβούλιο της FIFA, στις εκλογές που θα γίνουν στις 5 Απριλίου στο Ελσίνκι.

Ο 58χρονος Μούτκο, ήταν μεταξύ των Ρώσων αξιωματούχων που αναφέρονται στην περιβόητη έκθεση ΜακΛάρεν για το εκτεταμένη σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία το διάστημα 2011-2015, ειδικά κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014.

Μαζί με τον Ρώσο Υπουργό, υποψήφιοι για τις θέσεις θα είναι ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο Ούγγρος Σάντορ Τσάνι, ο Μαυροβούνιος Ντέγιαν Σαβίσεβιτς και ο Ισλανδός Γκέιρ Τορστέινσεν.

Οι τέσσερις από τις θέσεις αυτές θα καλυφθούν για 4 χρόνια και η μία για δύο. Και αυτό θα συμβεί γιατί ο ένας από τους υποψηφίους θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ, στον οποίο επιβλήθηκε αποκλεισμός ενός έτους από το άθλημα για το σκάνδαλο διαφθοράς με την ανάθεση διοργάνωσης στη Γερμανία του Μουντιάλ 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα