ΥΠΟΙΚ: Να ψηφιστεί το 2016 το ν/σ για κρατικό μισθολόγιο

Την ανάγκη όπως ψηφιστεί εντός του 2016 από τη Βουλή, η νομοθεσία που θα ρυθμίζει το μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος,

σε βάθος χρόνου, να επιστρέψουν στο προσκήνιο πρακτικές του παρελθόντος, με αλόγιστες αυξήσεις, αλλά και προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, οι οποίες δεν θα λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση της οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Βουλή αποφάσισε από τώρα την κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας για το 2017 και δεν αρκέστηκε στη μείωση της φορολογίας για το τρέχον έτος.

Ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι αυτό δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς η μείωση στα κρατικά έσοδα του 2017 από αυτή την κίνηση της Βουλής, αναμένεται να ανέλθει στα 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είναι σε θέση να αντέξει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να επικρίνει τη στάση της Βουλής, γιατί, όπως είπε, στα εύκολα αποφασίζει ενωρίτερα του κανονικού, αλλά στα δύσκολα αναβάλλει τις αποφάσεις της.

«Η Βουλή ενέκρινε με ιδιαίτερη ευκολία, ένα χρόνο πριν την ώρα του, την κατάργηση της φορολογίας των ακινήτων για το 2017. Όταν πρόκειται όμως για μια δύσκολη, αλλά σωστή κατά την άποψη μου απόφαση, την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση του μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή».

Για να συνεχίσει: «Αν δεν εγκριθεί έγκαιρα αυτό το νομοσχέδιο, πριν το 2017 και πριν από την ετοιμασία του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο, δεν θα είμαι καθόλου ήσυχος».

Διαβάστε περισσότερα στο capital.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα