ΥΠΟΙΚ: Διευρύνεται δίκτυο γι' αποφυγή διπλής φορολογίας

Στο πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλή Φορολογίας αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, αναφέρεται το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας τη σημασία της επέκτασης του δικτύου συμβάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, το πρωτόκολλο, που υπογράφτηκε στις 19 Μαΐου 2017 στη Λευκωσία, από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών του Σαν Μαρίνο Nicola Renzi, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των

εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, δημιουργώντας το πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων και με άλλες χώρες.

"Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, η οποία είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου", αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνει, ακόμη, ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει ενεργά την προσπάθεια διεύρυνσης του ήδη ευρέος δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, ενισχύοντας έτσι τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα