Υπό κράτηση ο 19χρονος που συνελήφθη μετά από καταδίωξη

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 19χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη, με πυροβολισμούς, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στους δρόμους της Λεμεσού.

Ο 19χρονος οδηγούσε όχημα χωρίς αριθμούς εγγραφής και κινείτο επικίνδυνα στο δρόμο, κάνοντας διάφορους ελιγμούς, όταν μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης Λεμεσού, που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Αντί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις

των αστυνομικών, ο 19χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει και οδηγώντας το όχημα του στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο, ενώ παρέλειψε να σταματήσει σε διάβαση πεζών, την ώρα που αυτή χρησιμοποιείτο από πεζούς που διασταύρωναν το δρόμο.

Για ανακοπή του οχήματος, οι αστυνομικοί έριξαν αρχικά έναν προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα, χωρίς όμως να επιτευχθεί η ανακοπή του οχήματος και στη συνέχεια ρίφθηκαν άλλοι δύο πυροβολισμοί που έπληξαν τα πίσω ελαστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Αστυνομικός προσέγγισε τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος όμως φέρεται να τον έσπρωξε και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ στην προσπάθεια του αστυνομικού να τον ακινητοποιήσει, ο οδηγός φέρεται να τον δάγκωσε στο χέρι. Τελικά ο οδηγός ακινητοποιήθηκε και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 19χρονο κάτοικο Λεμεσού.

Έλεγχος στο όχημα του

Από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν οι δύο πινακίδες εγγραφής του οχήματος, ένα μαχαίρι με λεπίδα 11 εκατοστών, διάφορα εργαλεία και ένα κουτί που περιείχε γάντια μιας χρήσης.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν διαγραμμένο, ενώ ο οδηγός του οχήματος δεν είναι κάτοχος άδειας οδηγού.

Στο όχημα επέβαινε και δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 19χρονος, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία στο παρελθόν, τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίθεση εναντίον αστυνομικού και μαχαιροφορίας, καθώς και διάφορα τροχαία αδικήματα.

Διαβάστε επίσης: Kαταδίωξη &ρίψη πυροβολισμών στη Λεμεσό-Συνελήφθη 19χρονος

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα