Υπ.Μεταφορών: H Κύπρος να αξιοποιήσει τη ψηφιακή επανάσταση

Η ψηφιακή επανάσταση θα επηρεάσει βαθύτατα τις ζωές των ατόμων και των εταιρειών, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, λέγοντας παράλληλα πως η Κύπρος θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτές τις αλλαγές αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική.

Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης Cyprus FinTech Expo, στη Λευκωσία, ο κ. Δημητριάδης πρόσθεσε ότι όσοι

καταφέρουν να κάνουν πλήρη χρήση των σημαντικών τεχνολογιών στην παγκόσμια οικονομία, θα είναι σε καλύτερη θέση στην κούρσα του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Η επένδυση σε νέες τεχνολογίες θα φέρει συνέργειες, αποδοτικότητα και οφέλη στην παραγωγικότητα, συνέχισε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι η συνδυασμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών με άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες θα επιφέρει νέα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, ενώ θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, η ιστορία δείχνει ότι για να είναι επιτυχημένη μια καινοτομία, θα πρέπει να έχει την πλήρη στήριξη των Κυβερνήσεων και των ρυθμιστών. «Η παρουσία μου σήμερα εδώ δείχνει ξεκάθαρα την σημασία που αποδίδει η Κυβέρνησή μας στις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία» είπε. Κατέληξε, λέγοντας ότι οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες μας αφορούν όλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα