ΥΠΕΞ: Εκθέτει διεθνώς τουρκικές μεθοδεύσεις στα κατεχόμενα

Σε πλήρη διάταξη το διπλωματικό σώμα και οι αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, τόσο σε άλλες χώρες όσο και σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα, έτσι ώστε να καταδείξει την προσπάθεια της Τουρκίας για εξισλαμισμό των κατεχομένων.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος, ο οποίος επεσήμανε ότι το ΥΠΕΞ κατέγραψε όλες τις μεθοδεύσεις Ερντογάν για πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων και επιβολή θρησκευτικού καθεστώτος στο πρότυπο που έχει επιβάλει στην Τουρκία το

AKP.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Sigmalive, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη δώσει οδηγίες για να ξεκινήσει η ενημέρωση των ξένων κυβερνήσεων και των διεθνών οργάνων, σε σχέση με τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας.

Αφορμή για την "εκστρατεία" αυτή, στάθηκαν, μεταξύ άλλων, οι έρευνες κατά των Γκιουλενιστών στα κατεχόμενα, από πλευράς Τουρκίας, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται η τ/κ κοινότητα το τελευταίο διάστημα τόσο μέσω της θρησκευτικής οδού όσο και μέσα από τις πολιτικές μεθοδεύσεις στα κατεχόμενα. Το ζήτημα των ερευνών κατά των Γκιουλενιστών, είναι ένα σημείο το οποίο έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει συμμάχους στην εν λόγω εκστρατεία, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς δεν είναι λίγες οι επικρίσεις που έχει δεχθεί μέχρι τώρα ο Ερντογάν για τις μεθοδεύσεις του σε σχέση με το σημείο αυτό.

Τόσο οι προσπάθειες για δημιουργία γραφείων συντονισμού κατεχομένων-Τουρκίας, όσο και η πίεση για εφαρμογή του οικονομικού πρωτοκόλλου, με όσα περιλαμβάνει, είναι μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας, που στόχο έχει τον πλήρη έλεγχο των κατεχομένων από πλευράς Τουρκίας.

Επιπρόσθετο στοιχείο που ενδυναμώνει την επιχειρηματολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η σύνθεση Τουρκίας-κατεχομένων σε επίπεδο μεταφοράς νερού, όσο επίσης και οι μεθοδεύσεις που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά ενέργειας. Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί και η ανέγερση μιναρέδων και η δημιουργία θρησκευτικών σχολών.

Η εκστρατεία αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ως στόχο να προφυλάξει την τ/κ κοινότητα από τις μεθοδεύσεις του Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα