ΥΠΑΜ:Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

Το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας του Υπουργείου Άμυνας παρουσιάστηκε σήμερα στο ΚΕΝ Λεμεσού, στο ευρύτερο πλαίσιο μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχουν ήδη ξεκινήσει σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς σε όλη την Κύπρο για την υλοποίηση του νέου αυτού θεσμού.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ανέφερε ότι στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της δημιουργικής σκέψης και της καινοτομίας, καθώς και η προσφορά

δυνατοτήτων σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα και εφόδια, προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Είπε επίσης ότι η προώθηση κουλτούρας επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό παράγοντα που συμβάλλει στις δυνατότητες για την οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας και σημείωσε ότι ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας μπορεί να αξιοποιηθεί γόνιμα, έτσι ώστε να δίνονται ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν για να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Φωκαΐδης, στόχος του Υπουργείου είναι, μέσα από τη νέα Πολιτική Θετικών Κινήτρων, ο χρόνος της θητείας να είναι όσο το δυνατό πιο ωφέλιμος και παραγωγικός και υπενθύμισε ότι, στο πλαίσιο της νέας αυτής πολιτικής, πέραν του Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβάνονται νέα προγράμματα που αφορούν την εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών, τα οποία προωθούνται σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, και μαθήματα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν επίσης τα Κέντρα Επαγγελματικού και Ακαδημαϊκού Προσανατολισμού.

Ο Υπουργός Άμυνας υπέδειξε ακόμη ότι η σημερινή ημερίδα είναι η τρίτη από τις εφτά συνολικά που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε όλα τα μεγάλα στρατόπεδα της Κύπρου και ότι θα ακολουθήσει διαγωνισμός κατά τον οποίο θα επιλεγούν με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.

Αυτές θα λάβουν καθοδήγηση και τεχνική στήριξη από ειδικούς, ενώ κάποιες που θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο θα χρηματοδοτηθούν, προκειμένου οι επιτυχόντες μετά το πέρας της στρατιωτικής τους θητείας να τις μετατρέψουν σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το Μάρτιο θα ξεκινήσουν τρία νέα προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης, που στόχο έχουν την επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα αφορούν την επιχειρηματικότητα και καινοτομία, την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία σύγχρονων επιχειρήσεων, και τη συμβίωση ανθρώπου-υπολογιστή: καινοτομία στην εποχή των σύγχρονων συσκευών.

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Υπουργείου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τη Cyta και την KPMG, ο κ.Φωκαίδης υπέδειξε ότι ανάλογα προγράμματα εφαρμόζονται με επιτυχία σε διάφορες χώρες, ιδιαίτερα στο Ισραήλ, για πολλά χρόνια.

Κατά την ημερίδα έγιναν παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Cyta, της KPMG, καθώς και από δύο νέους επιχειρηματίες που παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων.

Ακολούθησε συζήτηση και εργαστήρια με τη συμμετοχή όλων των εθνοφρουρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα