Υπ. Άμυνας: Μέτρα για διακίνηση εθνοφρουρών μέσω λεωφορείων

Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά αποφάσισαν να προωθήσουν σειρά από νέα μέτρα που βασικό στόχο έχουν τη χρήση του Δωρεάν Συστήματος Διακίνησης μέσω λεωφορείων, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, προσθέτοντας ότι το σύστημα καλύπτει σήμερα 90% των στρατοπέδων με 79 δρομολόγια και ο στόχος είναι να καλύπτει πλέον πλήρως όλες τις ανάγκες.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, την οποία ενημέρωσε για την οδική ασφάλεια των

εθνοφρουρών, ανέφερε ότι ο περιορισμός για μίνιμουμ 8 αιτούμενων εθνοφρουρών για δρομολόγηση λεωφορείου αίρεται και εάν υπάρχει αίτημα έστω και για ένα στρατιώτη για τη δρομολόγηση λεωφορείου, αυτό θα ικανοποιείται.

Ο Υπουργός ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο τυγχάνει επεξεργασίας και το όλο σύστημα μεταθέσεων, ώστε να γίνεται καλύτερη ομαδοποίηση των στρατιωτών, ειδικότερα για τις μακρινές αποστάσεις, προκειμένου να είναι ευκολότερη η δρομολόγηση των λεωφορείων.

Ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι ενημέρωσε την Επιτροπή ότι τυγχάνουν επεξεργασίας τρία κίνητρα προς τους στρατιώτες ώστε να χρησιμοποιήσουν το Δωρεάν Σύστημα Διακίνησης.

Μεταξύ των κινήτρων θα είναι η ώρα προσέλευσης στις μονάδες, ανέφερε, εξηγώντας ότι όσοι θα χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, θα μπορούν να φτάνουν στις μονάδες τους, κάπως αργότερα από τους υπόλοιπους.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι όσοι στρατιώτες τοποθετούνται σε στρατόπεδα μακριά από τις εστίες τους θα δικαιούνται, αν χρησιμοποιούν το λεωφορείο, να έχουν ώρα προσέλευσης τις 9:00 το πρωί αντί 7:00, εξηγώντας ότι ο χρόνος της διαδρομής θα πιστώνεται στην ώρα προσέλευσης του στρατιώτη.

Συνεχίζοντας ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι σε επαφή με κάποιες εταιρίες και οργανισμούς ώστε να δίνονται είτε σε μηνιαία βάση είτε στο τέλος του χρόνου ή στο τέλος της θητείας των στρατιωτών κάποια βραβεία ή κάποιες κληρώσεις, για να έχουν κάποιο επιπλέον όφελος, αν χρησιμοποιούν τα λεωφορεία.

Άλλο κίνητρο είναι μια μικρή λελογισμένη, αλλά σημαντική, τιμητική άδεια που θα μπορεί κάποιος να λαμβάνει προ της απολύσεως του, δηλαδή να δικαιούται μιας άδειας κάποιων ημερών μέχρι απολύσεως, εάν χρησιμοποιεί συστηματικά το λεωφορείο.

Αυτά τα τρία κίνητρα, δηλαδή, η ώρα, τα βραβεία και οι επιπλέον τιμητικές άδειες είναι ενδεικτικά, συνέχισε ο κ. Φωκαϊδης, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται πρόσθετα κίνητρα που θα δώσουν ώθηση στη χρήση των λεωφορείων και στη μη χρήση των ΙΧ οχημάτων.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε τέλος πως όποια μέτρα και να ληφθούν, αν δεν αλλάξουμε κάποιες συνήθειες, αν δεν δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις από την οικογένεια, το σχολείο, ευρύτερα τους κοινωνικούς θεσμούς, την Πολιτεία, έτσι ώστε να μην τρέχουμε στους δρόμους, να μην οδηγούμε αν έχουμε πιει, να φορούμε τη ζώνη, να φορούμε κράνος, τα όποια μέτρα δεν θα είναι ικανοποιητικά και δεν θα έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα