Ξένος ο αντικαταστάτης του Τζον Χούρικαν στην Τράπεζα Κύπρου

Αν και τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του Τζον Χούρικαν, άρχισαν από την ίδια στιγμή που ο ίδιος υπέβαλε την παραίτηση του, το μοναδικό δεδομένο είναι ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, τάσσεται υπέρ της αντικατάστασης του με ξένο έμπειρο τραπεζίτη.

Στο τραπέζι μπήκαν μέχρι στιγμής και ονόματα Κυπρίων τραπεζιτών, όμως οι ανάγκες της τράπεζας

αυτή τη στιγμή, τονίζουν τραπεζικοί κύκλοι, καθιστούν ιδανικότερο σενάριο τον διορισμό ξένου τραπεζίτη με διεθνή εμπειρία.

Συγκεκριμένα ο διάδοχος του Τζον Χούρικαν, θα πρέπει να χειριστεί με επιτυχία την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για είσοδο της Τράπεζας σε χρηματιστήριο ισχυρού κράτους της ΕΕ.

Επιπλέον, στη βάση των νέων δεδομένων όπως διαμορφώθηκαν μετά τη ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων για τις εκποιήσεις και του πλαισίου αφερεγγυότητας, θα πρέπει να διαχειριστεί άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ειδικότερα όμως, τονίζεται, θα πρέπει να καταφέρει να φέρει τους μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι αποτελούν και το νούμερο ένα στόχο της τράπεζας, στο τραπέζι. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα πρέπει η Τράπεζα να προχωρήσει σε εκποιήσεις των περιουσιών τους.

Τέλος όπως έγκυρη πηγή ανέφερε στο SigmaLive, η αποχώρηση του Τζον Χούρικαν έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, καθώς ο ίδιος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους. Ωστόσο δεν πρόκειται να αποχωρήσει πριν το Σεπτέμβρη, θέλοντας να ολοκληρώσει κάποιες εκκρεμότητες.

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα