Ξέφρενος ανταγωνισμός για τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων

Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται ο ανταγωνισμός που παρατηρείται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι αριθμοί που αφορούν στα ποσά που θα πληρωθούν απευθείας στις ποδοσφαιρικές ομάδες μαζί με την απόσβεση των δαπανών για υποδομές, είναι υψηλοί λόγω συνεχούς τεχνολογικής αναβάθμισης.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός, αναπόφευκτα οδηγεί σε αστρονομικά ποσά.

Το ερώτημα που αιωρείται είναι αν και η Cyta, ήταν έτοιμη να καταβάλλει ποσό της τάξεως των 3 εκ Ευρώ στον ΑΠΟΕΛ,

μετά από συνεδρία του ΔΣ έκανε πίσω στο ποσό των €3,25 εκ.

Όλες οι ομάδες, αξιολογούν τις προτάσεις που έχουν, ανάλογα και με τις συνθήκες που επικρατούν ιδιαίτερα σε σχέση με τα οικονομικά τους δεδομένα.

Τόσο για τον ΑΠΟΕΛ όσο και για την Ανόρθωση, που ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων, οι οικονομικοί λόγοι θα προσμετρήσουν στις τελικές αποφάσεις.

Ειδικά για τον ΑΠΟΕΛ, κέντρο βάρους αναμένεται να αποτελέσει το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα, το οποίο θα διαμορφώσει το σκηνικό για το επόμενο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι το συμβόλαιο CytaΑΠΟΕΛ για την περίοδο 2016-2019 είναι της τάξης των €1,9 εκ. ετησίως και το συμβόλαιο Cyta – Ανόρθωσης της τάξης των €1,2 εκ. ετησίως.

Ο ΑΠΟΕΛ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ν' αποφασίσει τα επόμενα 24ωρα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του της περιόδου 2019-2021.

Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα προχωρήσει σε πράξη της τάξης των €9,75 εκ. με την Cablenet, δηλαδή €3,25 εκ. ετησίως για τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος.

Το ίδιο αναμένεται και σε σχέση με την Ανόρθωση, στην οποία επίσης η Cablenet είχε υποβάλει αυξημένη οικονομική πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα