Βροχοπτώσεις απο την Τετάρτη ενώ δεν αποκλείεται χιονόπτωση

Βροχές και χιονόπτωση, προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, καθώς ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα σχηματίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα παράλια και στα ορεινά. Τοπικά, στα υπήνεμα, δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα θα

παραμείνουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στα βόρεια και νοτιοανατολικά παράλια γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Τετάρτη, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με ενδεχόμενο να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα δυτικά και νότια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα νότια δυνατό να πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στα δυτικά, γύρω στους 22 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το Σάββατο θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα