Βρήκαν τη ‘χρυσή τομή’ για ψήφιση του νομοσχεδίου;

Με ζυμώσεις επί ζυμώσεων συνεχίζονται οι διεργασίες προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός για το νομοσχέδιο για πώληση δανείων.

Οι ισορροπίες στη Βουλή αναμένονται να επηρεάσουν υπό κάποιες προϋποθέσεις την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Νίκος Κουτσού ασθενεί και δεν θα είναι παρών, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, είναι προεδρεύων της Δημοκρατίας.

Νοουμένου ότι οι πληροφορίες για συναίνεση του ΔΗΚΟ,

που συνεπάγεται με ψήφιση των τροπολογιών του, επιβεβαιωθούν, τότε συγκεντρώνεται επαρκής αριθμός ψήφων για να ψήφιση του νομοσχεδίου. Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν οι Τομές στα Γεγονότα.

Η πρόταση που κερδίζει έδαφος προνοεί ότι:

Θα δίδεται το δικαίωμα στο δανειολήπτη να εξαγοράσει το δάνειό του.Η τιμή που θα συμφωνεί ο δανειολήπτης για την αγορά του δανείου του, δεν θα δεσμέυει την τράπεζα να την αποδεχθεί, αλλά θα λαμβάνεται υπόψη στον καθορισμό της τιμής όταν θα πωληθεί σε υποψήφιους αγοραστές.Εάν η πρόταση αυτή μετουσιωθεί σε τροπολογία τότε κάμπτονται οι αντιστάσεις των τροϊκανών και ικανοποιούνται, στο μέτρο του δυνατού και οι απαιτήσεις του ΔΗΚΟ προκειμένου να ψηφίσει στην απογευματινή ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο της πώλησης δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε τρίτους.

Αυτή την ώρα στο κτίριο της βουλής οι ζυμώσεις συνεχίζονται με την Κυβέρνηση να ευελπιστεί σε θετική κατάληξη προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί θετικά και η 8η αξιολόγηση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα