Βρετανικές βάσεις και "δασμοί κατεχομένων" στα πρωτοσέλιδα

Διάφορα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες. Μεταξύ άλλων αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση για έναρξη διαβουλεύσεων με τις Βρετανικές Βάσεις καθώς και σε άλλες ειδήσεις που προκύπτουν από την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής, που συνεδρίασε παρουσία του ΥΠΕΞ.

Επίσης στη στάση Κυβέρνησης και ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με αφορμή την εξαγγελία του ψευδοκράτους

για επιβολή "δασμών" στα προϊόντα που μεταφέρονται στους εγκλωβισμένους, υπό το φως της παράδοσης των προϊόντων αυτών σήμερα, σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή που ζητά τη διενέργεια έρευνας για αποφάσεις τριών Υπουργών για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων και σε ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια και το πώς αυτή επηρεάζει την Κύπρο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η ώρα της αλήθειας», και γράφει πως σήμερα θα διαφανούν οι προθέσεις του ψευδοκράτους για επιβολή "δασμών" στα προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους και φιλοξενεί τις δηλώσεις του Επιτρόπου Προεδρίας στο ΚΥΠΕ. Αλλού γράφει για την προκήρυξη διαγωνισμού από τη ΔΕΦΑ για πρόσληψη συμβούλου/λων για εισαγωγή του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Επίσης η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο θανατηφόρο χθες στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό.

«Επέκταση βάσεων σε Ζύγι και Πάφο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Ο Πολίτης» που γράφει πως η ΚΔ θέλει να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα της κοινής άμυνας της ΕΕ και για αυτό προχωρεί σε έργα στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" και στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου". Αλλού αναφέρεται στις αποκαλύψεις του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου για φακέλους αγνοουμένων στην Ελλάδα που αφορούν πληροφορίες που μετέφεραν Ελλαδίτες που υπηρέτησαν στο νησί. Επίσης ο «Π» αναφέρει ότι στόχος μας είναι οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών να φτάσουν τα 4,8 εκ. ως το 2030.

«Επιστολή- τσουνάμι Οδυσσέα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Ο Φιλελεύθερος», που αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία ον καλεί να ερευνήσει το Υπουργικό και τρεις Υπουργούς (Πετρίδη, Κουγιάλη και τον τέως Υπουργό Χάσικο) για αποφάσεις τους για το θέμα της διαχείρισης οικιακών αποβλήτων. Αλλού αναφέρει ότι γη της Εκκλησίας αποχαρακτηρίστηκε από αρχαίο μνημείο και εκεί θα ανεγερθεί το 14ώροφο ξενοδοχείο στη Γεροσκήπου. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρει ότι ο ΠτΔ παρέδωσε έγγραφο στον ΓΓ των ΗΕ για τα 14 βήματα της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων από την Άγκυρα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ξεκαθάρισμα κόκκινων δανείων σε 2-7 χρ.» αναφέρεται στην απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση των προβλέψεων από τις τράπεζες στο 100% για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και γράφει ότι αυτή επηρεάζει Κύπρο, Ιταλία και Ελλάδα κυρίως. Αλλού η «Χ» προβάλλει τις ανακοινώσεις χθες για το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ. Επίσης αναφορά γίνεται στη δημόσια διαβούλευση που άρχισε για το προσχέδιο κανονισμών για τις πληρωμές/συνεισφορές στο ΓεΣΥ.

«Την ερχόμενη βδομάδα οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των Βάσεων» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» που αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ στη Βουλή για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων, υπό το φως του Brexit. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το θανατηφόρο χθες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος για ώρες. Επίσης αναφορά γίνεται στην απονομή του Νόμπελ Φυσικής σε τρεις Αμερικανούς για ανακάλυψή τους για τα βαρυτικά κύματα.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Η Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα « Συγχωνεύσεις τραπεζών ενόψει» και γράφει ότι η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις για σμίκρυνση του τραπεζικού τομέα στην ΕΕ, όπου υπάρχουν 124 συστημικές τράπεζες, με ορόσημο το 2019 . Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αποτελεί ορόσημο για την στρατηγική για τον τουρισμό η δημιουργία υφυπουργείου Τουρισμού. Επίσης η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του επικεφαλής της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή με συμμετοχή της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα