Βρετανία: Πρόσβαση σε δάνεια και επιχορηγήσεις για φοιτητές

Η Αγγλική κυβέρνηση θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην αβεβαιότητα χιλιάδων ευρωπαίων φοιτητών που ήδη σπουδάζουν και πρόκειται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, επιβεβαίωσε σήμερα (21/4/2017) με επίσημη ανακοίνωσή της ότι πέραν των παιδιών που ήδη σπουδάζουν και αυτών που θα πάνε φέτος (2017-2018) κατοχυρώνει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και τα παιδιά που θα εισαχθούν και το 2018-2019 χορηγώντας τους το φοιτητικό δάνειο.

Mε βάση την απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι φοιτητές της ΕΕ

που υποβάλλουν αίτηση για προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε ένα αγγλικό πανεπιστήμιο ή ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2018 έως 2019 θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε φοιτητικά δάνεια και επιχορηγήσεις, ακόμη και αν η σπουδή τους ολοκληρώνεται μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ .

Οι φοιτητές της ΕΕ ταξινομούνται ως εγχώριοι φοιτητές, πράγμα που σημαίνει ότι χρεώνονται τα ίδια δίδακτρα με τους σπουδαστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Άλλοι ξένοι σπουδαστές από χώρες εκτός της ΕΕ δεν έχουν τα δίδακτρα τους καλυμμένα κατ 'αυτόν τον τρόπο.

Οι υπήκοοι της ΕΕ θα δικαιούνται επίσης να υποβάλλουν αίτηση για διδακτορικά προγράμματα από το Συμβούλιο Έρευνας στα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου για το έτος 2018 έως 2019 για να καλύψουν τα έξοδα για τη διάρκεια της μελέτης τους. Τα Πανεπιστήμια και ο Υπουργός Επιστήμης Jo Johnson δήλωσαν:

Σύμφωνα με τον Χρύσανθο Σαββίδη, Σύμβουλο σπουδών/αντιπρόσωπο Βρετανικών πανεπιστημίων, "μέσω της σύγχρονης βιομηχανικής στρατηγικής μας και των πρόσθετων £ 4.7 δισεκατομμυρίων που δεσμεύονται για την έρευνα και την καινοτομία για τα επόμενα 5 χρόνια, εγγυόμαστε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τις δεξιότητες και το περιβάλλον που χρειάζεται για να συνεχίσει να ηγείται στον ακαδημαϊκό χώρο και την έρευνα".

"Ένα βασικό κομμάτι της επιτυχίας μας είναι η προσέλκυση ταλέντων από όλο τον κόσμο. Αυτό θα προσφέρει διαβεβαίωση στα πιο λαμπρά μυαλά από όλη την Ευρώπη για να συνεχίσουν να κάνουν αίτηση για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ασφάλεια γνωρίζοντας ότι οικονομική βοήθεια είναι διαθέσιμη εάν χρειαστεί", συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα