Βραχιόλια σε αιτητές ασύλου στη Βρετανία

Έντονες επικρίσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι ιδιωτική εταιρεία στο Κάρντιφ που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών που ζητούν άσυλο, τους υποχρεώνει να φορούν χρωματιστά βραχιολάκια.

Η εταιρεία Clearsprings Ready Homes ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα βραχιολάκια υιοθετήθηκαν ως πολιτική τον περασμένο Μάιο για να διασφαλίζεται ότι οι αιτούντες

άσυλο -που δεν έχουν δικαίωμα εργασίας- λαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αναλογούν ενόσω περιμένουν την εξέταση των αιτήσεών τους.

Η υπόθεση αποκαλύπτεται λίγες ημέρες μετά την καταγγελία ότι άλλη εταιρεία στέγασης αιτούντων άσυλο, η εταιρεία G4S στο Μίντλεσμπρο, έβαφε με κόκκινο χρώμα τις πόρτες των σπιτιών των ανθρώπων αυτών. Σε εκείνη την περίπτωση υπήρχαν αναφορές για ξενοφοβικές επιθέσεις κατά ενοίκων σπιτιών με κόκκινες πόρτες.

Η Clearsprings Ready Homes ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τα βραχιολάκια υπό το φως των αντιδράσεων.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης καλούν το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις για την ανοχή έναντι τέτοιων πρακτικών που ορισμένοι έχουν παρομοιάσει με το στιγματισμό των Εβραίων από τους Ναζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα