Βουλή: Άνοιξαν 10 υψηλόβαθμες θέσεις με ταχείες διαδικασίες

Χωρίς περιστροφές και χωρίς καμία αντίσταση, βουλευτές προχώρησαν στην έγκριση του ξεπαγώματος 10 θέσεων υψηλόβαθμων στελεχών για τις ανάγκες της Βουλής και μάλιστα σε διάστημα 13 ημερών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κάποιες από αυτές τις θέσεις αναμένεται να προκύψουν λόγω προαγωγών, την ώρα που σε άλλες υπηρεσίες πασχίζουν εδώ και πολύ καιρό για τη στελέχωσή τους.

Το θέμα εγγράφηκε στην Επιτροπή Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, με την απουσία του

Γιώργου Περδίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω θέσει είναι μισθολογικής κλίμακας Α11, Α13 και Α14, δηλαδή υψηλόμισθες, την ώρα που άλλες υπηρεσίες «παρακαλούν» εδώ και χρόνια για προσλήψεις θέσεων της κλίμακας Α8.

Όσον αφορά στην αιτιολογία που προτάσσει η Βουλή για το συγκεκριμένο ξεπάγωμα, είναι οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, με στόχο τη δημιουργία Νομικού Τμήματος/Νομοτεχνικού Τμήματος, καθώς έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός προκειμένου η Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών να μετονομαστεί σε Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και Νομοθετικού Έργου, κάτω από την οποία θα δημιουργηθούν τρία τμήματα.

Αυτά είναι: Το Νομικό Τμήμα, το Νομοτεχνικό Τμήμα και το Τμήμα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση της παραπάνω προσπάθειας, απαιτούσε -όπερ και εγένετο- το άνοιγμα έξι νέων θέσεων, οι οποίες εγκρίθηκαν με τον προϋπολογισμό του 2017, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί μόνιμες θέσεις Λειτουργού Επικοινωνίας.

Ποιες είναι οι θέσεις:

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού απέστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ζητώντας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ξεπάγωμα δέκα θέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στην επιστολή επισυνάπτεται το προσχέδιο απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 1.3.2017, όπου σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 4(2) των περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (ειδικές διατάξεις) Νόμων του 2013 έως 2015 (Ν.195(Ι)/2015), ζητείται από το Υπουργικό να εγκρίνει την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης των ακόλουθων δέκα θέσεων στη Βουλή:

- Δύο κενών θέσεων Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κλίμακας Α14.

- Τεσσάρων θέσεων Ανώτερου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κλίμακας Α13, δύο εκ των οποίων θα προκύψουν από τις συνακόλουθες προαγωγές στο πιο πάνω επίπεδο.

- Τεσσάρων θέσεων Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Α’, κλίμακας Α11, οι οποίες θα προκύψουν από τις συνακόλουθες προαγωγές στο πιο πάνω επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα