Βουλευτής HDP: Η Τουρκία να αναλάβει το χρέος της Ελλάδας

Πρόταση όπως η Τουρκία αναλάβει το χρέος των 1,6 δις Ευρώ της Ελλάδας ή να της παραχωρήσει δάνειο με μηδέν επιτόκιο υπέβαλε ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Ερτουγρούλ Κουρκτσιού.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Κουρκτσιού είπε ότι στις δύσκολες ώρες αυτή είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στον γείτονα. "Ως αντίκρισμα

θα διασφαλιστεί η φιλία του ελληνικού λαού και η δυνατότητα μετατροπής του Αιγαίου σε θάλασσα ειρήνης. Η ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφερε η Τουρκία το 2013 σε διεθνείς οργανισμούς ήταν 1,9 δις δολάρια. Οι πηγές της Τουρκίας επαρκούν για να προσφέρει αυτή τη βοήθεια. Μπορεί αυτή η στήριξη να δοθεί στην Ελλάδα και ως δάνειο με μηδέν επιτόκιο", είπε ο Ερτουγρούλ Κιουρκτσιού.

Σε ερώτηση εάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα υπήρξε τέτοιο αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ερτουγρούλ Κιουρκτσιού είπε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας ζήτησε τίποτα. Είμαστε δύο κόμματα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Είναι δικό μας καθήκον να το κάνουμε αυτό χωρίς να χρειάζεται να ζητήσουν αυτή κάτι".
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα