Βολές Λιλλήκα κατά κυβέρνησης για το ωράριο καταστημάτων

Σταθερή θέση της Συμμαχίας Πολιτών όσον αφορά το ωράριο των καταστημάτων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας, είναι ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να κυβερνά με διατάγματα τον 21ο αιώνα και ουσιαστικά να παραγνωρίζει τον πλέον δημοκρατικό θεσμό στον οποίον εδράζονται τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα που είναι το Κοινοβούλιο.

Ο κ. Λιλλήκας μιλούσε ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ, την οποία ευχαρίστησε για την ενημέρωση σε

σχέση με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες τους προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από αφορμή την έκδοση του διατάγματος της Υπουργού Εργασίας, με το οποίο επιβάλλεται η λειτουργία των καταστημάτων και για την Κυριακή.

“Είχαμε ταχθεί κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή γιατί η Κυβέρνηση δεν μας παρουσίασε καμία ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική μελέτη που να τεκμηριώνει τα όποια οφέλη θα προέκυπταν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ιδιαίτερα σε μια εποχή με τόσο μεγάλη οικονομική ύφεση”, πρόσθεσε.

Αντίθετα, συμπλήρωσε, υπάρχουν πάρα πολλές κοινωνικές επιπτώσεις καθώς επίσης και οικονομικές επιπτώσεις από την επέκταση ουσιαστικά των εξόδων λειτουργίας των μικρών και μικρομεσαίων καταστημάτων χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει η προοπτική για αύξηση των πωλήσεων τους σε αυτές τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης είπε πως “υπάρχει η πρακτική από 19 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες εφαρμόζονται νομοθετημένα ωράρια αναλόγως και σύμφωνα με τις κλιματολογικές, οικονομικές ή άλλες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ξεχωριστή χώρα”.

Είναι γι αυτό, κατέληξε, που έχουμε ζητήσει πρώτα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει την καταλυτική ενέργεια για επίλυση του ζητήματος κι όχι να αναμένει το Ανώτατο Δικαστήριο που απλώς θα του δώσει κάποιες γενικές παραμέτρους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα