Βιογραφικό υποψήφιου δημάρχου Λατσιών Κυριάκου Παρπούνα

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου δημάρχου Λατσιών, Κυριάκου Παρπούνα.

Ο Κυριάκος Παρπούνας είναι πρόσφυγας από την Κατεχόμενη κωμόπολη της Λύσης και κατοικεί στα Λατσιά από το 1976. Είναι 46 χρόνων, παντρεμένος με την Ελένη Διομήδη Παρπούνα και έχει 3 παιδιά, τον Συμεών και την Ειρήνη, 16 ετών (δίδυμα) και το Νικόλα 11 ετών. Και τα 3 παιδιά φοιτούν σε Δημόσια σχολεία των Λατσιών.

Ήταν αριστούχος φοιτητής στο ΑΤΙ

και σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών όπου σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση στο Περιβάλλον, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) επίσης στις ΗΠΑ, με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις ακινήτων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και η έρευνα του επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα οργανισμών και επιχειρήσεων (organisational sustainability).

Εργάζεται για 20 χρόνια ως Ανώτερο Διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις του τομέα των κατασκευών και της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Από πολύ νωρίς στην καριέρα του ξεχώρισε για τις ηγετικές ικανότητες του και τα τελευταία 15 χρόνια υπηρέτησε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε αριθμό επιχειρήσεων.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της σύγχρονης περιβαλλοντικής διαχείρισης στην Κύπρο αφού για 15 χρόνια διοικεί οργανισμούς που ασχολούνται με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στη διαχείριση των αποβλήτων. Από το 2005 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής την ανάπτυξη των οργανισμών ανακύκλωσης στην Κύπρο και οργάνωσε και διευθύνει τους οργανισμούς Green Dot Κύπρου, Ηλεκτροκύκλωση και Αφής.

Οι οργανισμοί είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκπροσωπούν πέραν των 1000 επιχειρήσεων του τόπου και δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση συσκευασιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και μπαταριών, σε όλη την Κύπρο. Η ανάπτυξη της ανακύκλωσης στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της δουλειάς αυτών των οργανισμών. Αφήνουν το στίγμα τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Κυπρίων.

Από νωρίς ενδιαφέρθηκε και υπηρετεί τα κοινά ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λατσιών. Εκλέγηκε για πρώτη φορά το 2001 σε ηλικία 31 χρόνων και έκτοτε επανεκλέγεται ανελλιπώς, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ.

Υπηρέτησε με σύνεση και αφοσίωση το Δήμο και τους Δημότες των Λατσιών και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Είναι μέλος και υπηρέτησε σε διάφορους επαγγελματικούς συνδέσμους και διετέλεσε Πάρεδρος του Δικαστηρίου εργατικών διαφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα