Βήχας στα παιδιά

Ο βήχας αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στα παιδιά. Παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι ενοχλητικός για το ίδιο το παιδί, αλλά επίσης για το περιβάλλον του, εντούτοις σπάνια υποκρύπτει κάτι πολύ σοβαρό.

Είναι λοιπόν σημαντικό, να μπορείτε σα γονείς να ξεχωρίζετε μερικούς τύπους βήχα, αλλά επίσης να ξέρετε πότε θα πρέπει να απευθύνεστε αμέσως στο γιατρό του παιδιού.

Ο βήχας αποτελεί ουσιαστικά ένα φυσιολογικό αντανακλαστικό του οργανισμού μας. Ο βήχας έχει στόχο να καθαρίζει τις αεροφόρους οδούς (φάρυγγα, λάρυγγα,

τραχεία, βρόγχοι, πνεύμονες). Το τοίχωμα του "δρόμου" από τη μύτη μέχρι τους πνεύμονες έχει μικρά τριχίδια, των οποίων η δουλειά είναι να παγιδεύουν οτιδήποτε προσπαθήσει να μπει στους πνεύμονες. Το τοίχωμα καλύπτεται με βλέννα.

Όταν λοιπόν ένα παιδί αρρωστήσει, το σύστημα των τριχιδίων δε δουλεύει καλά, παράγεται περισσότερη, πιο παχύρρευστη βλέννα, οπότε ο βήχας αναλαμβάνει να καθαρίσει το δρόμο και τα τοιχώματα από τα ξένα αντικείμενα αλλά και από την παχύρρευστη βλέννα. Ο βήχας λοιπόν, είναι ένα αμυντικό αντανακλαστικό όπλο του οργανισμού.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα