Βατικανό: Οι χριστιανοί δεν χτίζουν τείχη αλλά γέφυρες

Η κοινωνία δεν θα έπρεπε να κατασκευάζει τείχη αλλά γέφυρες, προέτρεψε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, για να ενθαρρύνει τις καλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να εμφανίζεται κανείς εκδικητικός και να δηλώνει ότι "θα σε κάνω να το πληρώσεις".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό και θα υποχρεώσει τους Μεξικανούς να το πληρώσουν.

Ο πάπας δεν ανέφερε τον Τραμπ ή το συγκεκριμένο

τείχος στα σχόλιά του. Μίλησε όμως για τη χριστιανική πίστη που καλεί "να μην υψώνουμε τοίχους αλλά γέφυρες, να μην ανταποδίδουμε το κακό με το κακό, να απαντάμε στο κακό με το καλό".

"Ένας χριστιανός δεν λέει ποτέ: θα σε κάνω να το πληρώσεις! Ποτέ! Αυτό δεν είναι χριστιανική χειρονομία. Μια προσβολή πρέπει να την ξεπερνάμε με τη συγχώρεση, ζώντας ειρηνικά με όλους", πρόσθεσε.

Πέρσι, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ (ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ) για τη μετανάστευση και την πρόθεσή του να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα, ο Φραγκίσκος είπε ότι ένας άνθρωπος με τέτοιες πεποιθήσεις "δεν είναι χριστιανός". Τον περασμένο μήνα πάντως, σε συνέντευξή του, σημείωσε ότι δεν θα σχηματίσει άποψη για τον Τραμπ μέχρι να δει τις συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα