Βασίλισσα του Γουϊμπλετον η Γκαρμπίνιε!

Η εκπληκτική Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα νίκησε 2-0 σετ τη Βίνους Γουίλιαμς στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της!

Η 23χρονη Ισπανίδα (Νο.15) έβαλε φρένο στα όνειρα της θρυλικής Αμερικανίδας, που κυνηγούσε το έκτο της τρόπαιο στο Λονδίνο, επικρατώντας με 7-5, 6-0 σε μόλις 77 λεπτά!

Μαγική εμφάνιση

από την περσινή νικήτρια του Roland Garros, που βγήκε αλώβητη από το πολύ κλειστό πρώτο σετ και στη συνέχεια ισοπέδωσε την 37χρονη αντίπαλό της!

Το έχει αυτό η Γκάρμπι... Όταν έχει αυτοπεποίθηση, όταν βρίσκει τα χτυπήματά της, δεν μπορεί να χάσει από καμία αντίπαλο! Πέρυσι στο Παρίσι, για παράδειγμα, νίκησε στον τελικό τη Σερένα...

Με το βάρος της υπεράσπισης του τροπαίου στη γαλλική πρωτεύουσα, Η Μουγουρούθα έφυγε σχετικά νωρίς από τη διοργάνωση και ταξίδεψε στο Λονδίνο απελευθερωμένη από το άγχος.

Όταν, λοιπόν, νίκησε την Αντζελίκ Κέρμπερ στη φάση των «16»... αυτό ήταν! Ανέβηκε ψυχολογικά και έγινε αχτύπητη... Αυτό ήταν και το μοναδικό ματς στο οποίο έχασε σετ!

Πέρασε δύσκολες στιγμές μετά τον θρίαμβο πέρυσι στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να χειριστεί όπως θα ήθελε την επιτυχία της, όμως είναι γεννημένη για πολύ μεγάλα πράγματα!

Φανταστείτε ότι έχει τέσσερις τίτλους στην κατοχή της και οι μισοί από αυτούς είναι Grand Slams. Δεν είχε, πάντως, κανένα τρόπαιο μετά το περσινό Γαλλικό Όπεν!

Όσο για τη Βίνους... Τα λόγια πραγματικά περιττεύουν. Έχουν περάσει τόσες περιπέτειες με την υγεία της, όχι μόνο είναι εδώ στα 37 της χρόνια, αλλά και έχει φέτος δύο συμμετοχές σε Grand Slam τελικούς. Θα έχει, άραγε, άλλη ευκαιρία;

Σήμερα, πάντως, πάλεψε σκληρά στο πρώτο σετ και εκμεταλλευόταν κάποιο από τα δύο σετ πόιντς που είχε στο 5-4, ίσως να άλλαζε η μορφή του παιχνιδιού...

Η Γκάρμπι, ωστόσο, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς και παίρνοντας άλλα δύο γκέιμ στη σειρά έγραψε το 1-0 σε 51 λεπτά. Ήταν ένα πολύ υψηλής ποιότητας πρώτο σετ, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην γεννημένη στη Βενεζουέλα τενίστρια...

Η Μουγουρούθα, λοιπόν, ήταν απλώς ισοπεδωτική και ανέλπιστα καθάρισε τη νίκη χωρίς να χάσει ούτε γκέιμ!

Έγινε πλέον η όγδοη εν ενεργεία τενίστρια που έχει περισσότερα από ένα Grand Slam τρόπαια, ακολουθώντας τον δρόμο τον Σερένα (23), Βίνους (7), Σαράποβα (5), Αζαρένκα, Κέρμπερ, Κουζνέτσοβα και Κβίτοβα (2).

Keywords
Τυχαία Θέματα