Βαριά καμπάνα σε ευρωβουλευτή για σεξιστικές δηλώσεις

Παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης για ένα μήνα, προσωρινή αναστολή από δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απαγόρευση να εκπροσωπεί το Σώμα σε διεθνή φόρουμ, είναι οι κυρώσεις που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι σε βάρος του Πολωνού Ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε.

Σε σύνοδο του ΕΚ, την 1η Μαρτίου, ο κ. Κόρβιν-Μίκε, που ανήκει στην ομάδα των μη εγγεγραμμένων, είχε προβεί σε μειωτικές δηλώσεις για τις γυναίκες, σε συζήτηση για τις μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν παραβίαση των αρχών, είπε σήμερα ενώπιον της ολομέλειας του ΕΚ, στο Στρασβούργο, ο κ. Ταγιάνι και επικαλέστηκε το άρθρο 166 του εσωτερικού κανονισμού ανακοινώνοντας τις κυρώσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τον κ. Ταγιάνι, παρακράτηση των βουλευτικών αποζημιώσεων για περίοδο 30 ημερών και προσωρινή αναστολή από τη συμμετοχή όλων των δραστηριοτήτων του Ευρωκοινοβουλίου για περίοδο 10 ημερών ξεκινώντας από σήμερα.

Επιπλέον, ο κ. Κόρβιν-Μίκε δεν επιτρέπεται να εκπροσωπεί το Ευρωκοινοβούλιο σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία, διακοινοβουλευτική διάσκεψη ή άλλο φόρουμ για περίοδο ενός έτους, αρχής γενομένης από σήμερα, είπε ο κ. Ταγιάνι, χειροκροτούμενος από Ευρωβουλευτές.

Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο Ευρωβουλευτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα