Τσίπρας: Δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού

«Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρα

Η απάντησή του προέκυψε μετά από ερώτηση τι θα συμβεί εάν ο λαός επιλέξει «ναι» στο δημοψήφισμα. «Αν βγει ναι το δημοψήφισμα,

σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού. Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το εάν θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ας μας δώσουν συμφωνία το βράδυ για να το πληρώσουμε».

Ο πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε πρόταση προς την ελληνική πλευρά με συντελεστή ΦΠΑ 13% -από 23%- στα ξενοδοχεία, τόνισε όμως ότι «ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει επί της ουσίας, όχι των λεπτομερειών». «Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν προτάσεις ΔΝΤ, όχι ευρωπαϊκού κεκτημένου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι αιφνιδίασε τους εταίρους με την απόφαση για δημοψήφισμα. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, και στις Βρυξέλλες, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ, είπε ότι «η πρόταση που μας δίνεται δεν είναι βιώσιμη λύση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε σε τέτοια μέτρα». Η απάντηση -είπε- ήταν «όχι εμείς, οι θεσμοί».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αν βγει "όχι" στο δημοψήφισμα, "ξεχάστε το ευρώ", επισήμανε ότι η `Α. Μέρκελ μίλησε για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το δημοψήφισμα, και σχολίασε ότι και οι εταίροι είναι αμήχανοι.

Σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει το δημοψήφισμα τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα και πως από εκεί και πέρα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση της κυβέρνησης για μια πιο ήπια προσαρμογή με τα βάρη να πηγαίνουν σε αυτούς που αντέχουν να τα σηκώσουν και με μια βιώσιμη λύση.

Υπογράμμισε πως όποια απόφαση προκύψει στο δημοψήφισμα θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί, από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει Βουλή, έχει Κοινοβούλιο.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα

Keywords
Τυχαία Θέματα