Τρ.Κύπρου:Η ώρα της αλήθειας-Aθώοι ή ένοχοι για χειραγώγηση

Την τελική του ετυμηγορία θα εκδώσει σήμερα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στις 09.00 αναφορικά με την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου.

Η κύρια κατηγορία είναι αυτή της χειραγώγησης της αγοράς. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, είναι

οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμη, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Χειραγώγηση αγοράς (και οι 6 κατηγορούμενοι): Όντας μέλη του ΔΣ της Τράπεζας, παρέλειψαν να προβούν στις δέουσες ενέργειες έτσι ώστε να εκδοθεί δημόσια ανακοίνωση σημαντικού γεγονότος από την Τράπεζα Κύπρου για σημαντική αύξηση των κεφαλαιουχικών αναγκών της από τα €200 εκ. τα οποία είχε ανακοινώσει στις 10/05/2012.

Χειραγώγηση αγοράς (Τρ.Κύπρου και Θ.Αριστοδήμου): Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 19/6/2012, ο κ. Αριστοδήμου, ενώ ήταν Πρόεδρος του ΔΣ, διέδωσε πληροφορίες που έδιναν παραπλανητικές ενδείξεις σε σχέση με τα χρηματοοικονομικά μέσα, δηλαδή ενώπιον των μετόχων της τράπεζας προέβη σε παραπλανητικές δηλώσεις σε σχέση με το καφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας.

Απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων (Θ.Αριστοδήμου, Ηλιάδης): Κατά την παροχή πληροφορίας στους μετόχους της Τράπεζας απέκρυψε ουσιώδη στοιχεία σχετικά με το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της Τράπεζας.Ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε σε απολογία και για την 6η κατηγορία που αφορά επίσης απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων για το έλλειμμα της Τράπεζας κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση ενώ ήταν Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα