Τριήμερο Διεθνές συνέδριο Εργατικού Δικαίου στην Αθήνα

Με θέμα "Μια αναδρομή στο μέλλον του Εργατικού Δικαίου" αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου τριήμερο διεθνές συνέδριο Εργατικού Δικαίου, τις εργασίες του οποίου θα κηρύξει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ένας από τους βασικούς Έλληνες ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ και τέως υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Κουκιάδης, που συμμετέχει στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα και αναμένεται

να αναφερθεί,μεταξύ των άλλων, στην αλλαγή ορισμένων «ακραίων ρυθμίσεων» του εργατικού νομοθετικού πλαισίου και στην αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων.

Παράλληλα, των εργασιών του συνεδρίου θα προεδρεύσουν πρόσωπα, τα οποία διαδραμάτισαν κυριαρχικό ρόλο στην πορεία της νομικής επιστήμης, όπως είναι ο τέως Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης και τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο δικαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μιχάλης Βηλαράς, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεράσιμός Φουρλάνος, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χριστίνα Δεληγιάννη -Δημητράκου, ο καθηγητής του ίδιου Πανεπιστημίου της συμπρωτεύουσας 'Αγγελος Στεργίου, η σύζυγος του Ακαδημαϊκού Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου, δικηγόρος Σοφία Κουκούλη - Σπηλιωτοπούλου, ο δικηγόρος Αντώνης Βάγιας, κ.ά.

Από το διεθνή χώρο ομιλητές θα είναι ο γενικός εισαγγελέας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Melchior Wathelet, ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού και Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Goethe, Frankfurt am Main Manfred Weiss, ο καθηγητής Αστικού, Εμπορικού, Οικονομικού και Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Bochum Rolf Wank, ο φιλέλληνας καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Conservatoire National des Arts et Métiers - Παρίσι Michel Miné, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή King's College London Keith Ewing, η ομότιμη καθηγήτρια Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lyon-2 Marie-Ange Moreau, ο καθηγητής Αστικού, Εργατικού και Συγκριτικού Δικαίου, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Friedrich Schiller της Jena Achim Seifert, ο καθηγητής Εργατικού και Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian του Μονάχου Martin Franzen, η καθηγήτρια Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lyon-2 Sylvaine Laulom, κ.ά.

Μεταξύ των Ελλήνων ομιλητών θα είναι ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Α.Π.Θ. 'Αρις Καζάκος, ο καθηγητής Δικαίου της Ε.Ε. και της έδρας Jean Monnet της Νομικής Σχολή του Α.Π.Θ. και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέτρος Στάγκος, η καθηγήτρια Συγκριτικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Α.Π.Θ. Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου, η επίκουρη καθηγήτρια Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ματίνα Γιαννακούρου, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής University College London Νικόλαος Κουντούρης, η επίκουρη καθηγήτρια Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Manchester Αριστέα Κουκιαδάκη, ο ομότιμος καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Φίλιππος Δωρής, ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Τραυλός-Τζανετάτος, ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιωάννης Ληξουριώτης, ο λέκτορας Εργατικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής Δ.Π.Θ. Γιώργος Θεοδόσης, ο Λέκτορας Δικαίου της Ε.Ε. της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Δημοσθένης Λέντζης, ο ελεγκτής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και δικηγόρος Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, οι δικηγόροι (εργατολόγοι) Αντώνης Βάγιας, Ευάγγελος Αγγελόπουλος, Νικόλαος Γαβαλάς, Δημήτρης Βασιλείου, Δημήτριος Γούλας, Παναγιώτης Μπουμπουχερόπουλος, κ.ά.

Το Συνέδριο διοργανώνει το νομικό περιοδικό «Επιθεώρησις Εργατικού Δικαίου» με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων κυκλοφορίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα