Τριάρα και αφετινό η Παρί, εύκολα η Σέλτικ (vids)

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε party στο Parc des Princes με άτυχη καλεσμένη την Μπάγερν Μονάχου την οποία διέλυσε με 3-0 και έγινε αφεντικό στον όμιλο. Η Σέλτικ φαβορί για το Europa, 0-3 την Αντερλεχτ.

Αν και τις προηγούμενες μέρες το κλίμα και η κατάσταση στην Παρί φαινόταν απογοητευτικά, μέσα στο γήπεδο δεν φάνηκε τίποτα τέτοιο. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι ήταν κλάση

πάνω από την Μπάγερν, ο Καβάνι και ο Νεϊμάρ σκόραραν και αγκαλιάστηκαν και έβαλαν την PSG σε θέση αφεντικού στο Group B. Μέσα σε 40 γκολ στη διοργάνωση είναι πλέον ο Νεϊμάρ [23 γκολ, 17 ασίστ], πρώτος Λατινοαμερικάνος που σκοράρει σε 6 σερί αγώνες [7 γκολ] ο Καβάνι. Στο Νο3 του ομίλου κάθεται σταθερά η Σέλτικ.

Μόλις 84 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να φανεί ποιος θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Ο Νεϊμάρ έκανε αυτό ακριβώς που ονειρεύεται να βλέπει κάθε οπαδός της PSG από αριστερά με τρελό σλάλομ, συνέκλινε και είδε τον Ντάνι Αλβες που τελείωσε τη φάση με δυνατό σουτ κάτω από τα πόδια του Ουλραϊχ (1-0). Ο Βραζιλιάνος γιόρτασε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις 100 συμμετοχές ως βασικός στο Champions League. Η κυριαρχία των γηπεδούχων επιβεβαιώθηκε στον πίνακα του σκορ στο 39' σε μια τρομερή ομαδική προσπάθεια. Ο Καβάνι άρχισε τη φάση, ο Μπαμπέ έφυγε σφαίρα από δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Καβάνι και ο Ουρουγουανός με ωραίο τεχνικό σουτ έγραψε το 2-0 και αγκαλιάστηκε με τον Νεϊμάρ. Η Μπάγερν είχε καλή στιγμή με το σουτ του Μαρτίνεθ που απέκρουσε ο Αρεολά και προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Ούλραϊχ απέκρουσε με τα πόδια το αριστερό του Καβάνι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Τιάγκο Σίλβα έκοψε πάνω στη γραμμή μην αφήνοντας τους Βαυαρούς να μπουν στο ματς και ο Νεϊμάρ ύστερα από συνδυασμό με τον Μπαπέ πλάσαρε άουτ από τρομερή θέση για να τρέξει να τον αγκαλιάσει ο Καβάνι. Ο Βραζιλιάνος έβαλε το όνομά του στον πίνακα του σκορ τελικά στο 64'. Ο Ντάνι Αλβες ξεκίνησε τη φάση, ο Μπαπέ χόρεψε τον Αλάμπα σε κλειστό χώρο, γύρισε, ο Μαρτίνεθ δεν αντέδρασε γρήγορα και ο Νεϊμάρ έγραψε το 3-0 που έμεινε μέχρι το τέλος, σε ένα ματς που ο keeper της Παρί, Αρεόλα, ήταν πολύ σταθερός κάθε φορά που χρειάστηκε.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολά, Αλβες, Μαρκίνιος, Σίλβα, Κουρζάβα, Βεράτι (89' Ντράξλερ), Μότα (86' Λο Σέλσο), Ραμπιό, Νεϊμάρ, Μπαπέ (79' Ντι Μαρία), Καβάνι.

Μπάγερν Μονάχου (Κάρλο Αντσελότι): Ουλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Βιδάλ, Τιάγκο, Τολισό (46' Ρούντι), Μίλερ (69' Ρόμπεν), Χάμες (46' Κομάν), Λεβαντόβσκι.

Φαβορί για το Europa η Σέλτικ
Αν και είναι μόλις 2η αγωνιστική, η Σέλτικ μπορεί να νιώθει ότι θα πάρει την 3η θέση του group. Αν και είχαν μόλις μία νίκη στα τελευταία 15 ματς στο CL [3 ισοπαλίες, 11 ήττες] οι Καθολικοί διέλυσαν εκτός έδρας την Αντερλεχτ (0-3) και λογικά έχουν προβάδισμα για να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Στο 38' άνοιξε το σκορ η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, όταν ο Ν' Τσαμ είδε την κίνηση του Τιέρνεϊ στα αριστερά και εκείνος εξαιρετική συρτή σέντρα για τον Γκρίφιθς που ήταν στο σωστό σημείο για να στείλει την μπάλα στην κενή εστία (0-1). Στο 50' ο Ρόμπερτς μεσα από την περιοχή συνέκλινε, έκανε το αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στα δίχτυα για το 0-2 ενώ το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 93' με τελείωμα μέσα από την περιοχή ο Σκοτ Σινκλέρ.

Αντερλεχτ (Νίκολας Φρούτος): Μπόεκ, Απια, Ντεσάχτ (58' Στάντσιου), Σπάγιτς (44' Μ' Μποτζί), Γκέρκενς, Ντεντονκέρ, Τρέμπελ, Ονιεκούρου, Ανί (70' Μπρούνο), Τσιπτσίου, Τέοντορτσικ.

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιχ, Μπογιάτα, Σιμούνοβιτς, Τιέρνεϊ, Ν' Τσαμ, Μπράουν (70' Μπίτον), Σινκλέρ, Ρόγκιτς (65' ΜακΓκρέγκορ), Ρόμπερτς (78' Φόρεστ), Γκρίφιθς.

Τα αποτελέσματα

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 3-0
(2' Αλβες, 31' Καβάνι, 63' Νεϊμάρ)

Αντερλεχτ - Σέλτικ 0-3
(38' Γκρίφιθς, 50' Ρόμπερτς, 93' Σινκλέρ)

Η βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (8-0)
2. Μπάγερν Μονάχου 3 (3-3)
3. Σέλτικ 3 (3-5)
4. Αντερλεχτ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (18/10)
Μπάγερν Μονάχου - Σέλτικ
Αντερλεχτ - Παρί Σεν Ζερμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα